Vaaliareena: | 4,5 miljoonaa espoolaisen taiteen ja kulttuurin tukemiseen

Taidetta ja kulttuuria ei tunnetusti ole nostettu kovinkaan korkealle kaupungin tarvehierarkiassa, vaikka meistä jokainen taidetta ja kulttuuria kuluttaakin.

Ylen selvityksen mukaan (28.2.) Espoon kaupungilla on 4,5 miljoonan euron ylijäämä taiteen ja kulttuurin budjetissa. Espoo oli budjetoinut taiteeseen ja kulttuuriin 58 400 000 euroa, mutta viime vuonna näihin käytettiin vain 48 900 000 euroa. Tämä tarkoittaa lyhyesti sitä, että kaupunki säästää kulttuurin budjetista vaikka korona on vienyt kulttuuri- ja taideyhteisöjen tulot.

Helsingissä pormestari Jan Vapaavuoren johdolla siirrettiin Helsingin kulttuuribudjetin ylijäämästä viime syksynä 3 miljoonaa euroa taide- ja kulttuurialojen toimijoiden tukipakettiin. Miksi vastaavaa ei ole tehty Espoossa?

4 500 000 eurolla voisimme tukea satoja tai tuhansia kulttuuri- ja taidealojen toimijoita, yrittäjiä ja työntekijöitä. Olettaen, että keskimääräinen tuki olisi 4 500 euroa, voisimme tukea 1 000 eri kulttuurialan toimijaa yrityksistä itsensätyöllistäjiin, jolloin voimme mahdollisesti nauttia näiden tekijöiden taiteesta vielä koronan jälkeenkin – ilman kulttuurialan epätoivoista konkurssiaaltoa.

Nyt valinta on meillä. Käytetäänkö kulttuurialan budjetin ylijäämä teiden päällystämiseen vai siihen, mihin varat on alun perin tarkoitettu?

Tom Norrgrann (kok.)

konsultti, yrittäjä ja kuntavaaliehdokas

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut