Vaaliareena: Rokotustahdin parannuttava

Yksi tehokkaimmista keinoista koronan kukistamisessa on varmistaa mahdollisimman nopea kansakunnan rokotussuoja. Hallitus ja THL on viestittänyt, ettei rokotuksia voida antaa nykyistä nopeammin, koska rokotteita ei ole saatu. Tosiasiassa rokotteiden jakelu ja rokottaminen on liian hidasta.

THL:n mukaan tähän mennessä on annettu 625 000 rokotusta, joista 86 000 on ollut toisen kerran rokotuksia. Yhteensä Suomeen on saapunut kaikkiaan 905 000 rokotetta. Näistä on arviolta varastoissa jakamatta 200 000–250 000 rokotetta.

Huhtikuussa rokotteiden saapumismäärän arvioidaan kaksinkertaistuvan. Jakelumenettelyt pitäisi olla siihen mennessä kunnossa. Jos nyt rokotteita kasautuu varastoihin, niin mitä sitten, kun rokotteiden määrä tuplaantuu nykyisestä?

Päivittäistä rokotustahtia on lisättävä. Nyt rokotuksia annetaan keskimäärin 15 000–20 000 vuorokaudessa. Päivässä pitäisi pystyä rokottamaan 40 000, jotta ennen kesää olisi annettu kansalle rokotussuoja. Kaikki mahdolliset toimijat on nyt valjastettava työhön, jotta rokotussuoja lisääntyisi mahdollisimman nopeasti.

Rokotuksien mahdollisimman nopea antaminen tulee olla hallituksen prioriteetti. Nyt hallitus keskittyy siihen, miten Suomi suljetaan. Tämä linja tulee Suomelle kalliiksi.

Antero Laukkanen

kansanedustaja (kd.)

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut