Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Kouluruoasta jää nälkä – kuusi pinaattilettua ja muusi ei riitä kuudesluokkalaiselle

Hyvät kouluruoasta päättävät! Onko teidän mielestänne kuusi pinaattilettua ja perunamuusi tarpeeksi kuudesluokkalaiselle?

Kuusi kivikovaa pinaattilettua ja muusi eivät riitä koko koulupäiväksi. Koulumme pinaattiletut ovat niin kovia, että ne voi murtaa kahtia, koska niitä pidetään esillä pitkään.

Letut saattavat riittää 1.–3.-luokkalaisille, mutta 4.–6.-luokkalaiset tarvitsevat enemmän ruokaa.

Tai lihapullat, riittääkö viisi ruusukaalin kokoista lihapullaa ja esimerkiksi kaksi perunaa koko koulupäiväksi? Kotona syön viisi kaksi kertaa suurempaa lihapullaa.

Ymmärrän, että kouluilla ei ole rahaa ostaa mitä tahansa ruokaa, mutta voisi nyt edes vähän parantaa. Ette tekään haluaisi syödä kivikovaa tai mautonta ruokaa, eikö totta? Voisiko esimerkiksi lihapullien määrää lisätä edes yhdellä tai kahdella? Lihapullia voisi ottaa ainakin seitsemän ja pinaattilettujen kanssa pitäisi tarjota jotain enemmän proteiinia sisältävää. Jos meillä on kotona pinaattilettuja, syön niiden kanssa usein esimerkiksi raejuustoa.

Eveliina, 6.-luokkalainen