Lukijalta: Yrittäjille on jo tarjolla yrityspalveluverkosto

Kansanedustaja Elina Lepomäki pohti ansiokkaasti Länsiväylän haastattelussa (LV 17.3.) Espoon kaupungin kehittämistä, ja iloksemme kiinnitti huomiota myös Espoon kannalta haastaviin kysymyksiin muun muassa sote-uudistukseen liittyen.

Lepomäki totesi lisäksi, että yhden luukun periaate yrityspalveluissa olisi suuri helpotus yrittäjien arkeen. Iloksemme voimme kertoa, että tuo luukku on ollut olemassa ja avoinna kaikille alueen yrittäjille ja yrityksille vuodesta 2018 alkaen.

Espoossa yrittäjiä ja yrityksiä palvelee Business Espoo -yrityspalveluverkosto, jossa julkiset palveluntuottajat ja kolmannen sektorin toimijat yhdessä toimivat alueen yritysten palvelemiseksi nimenomaan yhden luukun -periaatteen mukaisesti. Verkostoomme kuuluvat Espoon kaupunki, Enter Espoo, Espoon Yrittäjät, Helsingin seudun kauppakamari, Omnia, Uudenmaan TE-toimiston yrityspalvelut ja Yritys-Espoo. Tarjoamme palveluita espoolaisille ja lähikuntien yrittäjille ja yrityksille yhdeltä luukulta sekä digitaalisesti että fyysisesti saman katon alta kasvuyrityskeskus A Gridissä Otaniemessä.

Neuvomme muun muassa yrityksen perustamiseen ja kehittämiseen, osaavan työvoiman hankintaan ja kansainväliseen työnhakuun, kansainvälistymiseen ja kasvuun liittyvissä asioissa. Vahvistamme yritysten osaamista koulutusten kautta sekä autamme yrityksiä ja sijoittajia löytämään oikeat kontaktit.

Kehitämme palveluita jatkuvasti yhdessä asiakkaidemme kanssa. Koronapandemian aiheuttama poikkeustilanne on vaatinut paitsi ripeää viestintää myös uusien palveluiden kehittämistä.

Meillä on vielä työtä tehtävänämme, jotta kaikki yritykset ja yrittäjät löytäisivät laadukkaiden yrityspalveluidemme pariin. Kaksi vuotta toiminut verkostomme on jo onneksi tuttu tutkimustemme mukaan puolelle kaikista yrityksistä ja yrittäjistä ja jopa kuudelle kymmenestä pienyrittäjästä.

Verkostomme on huomioitu myös eurooppalaisella tasolla, sillä kilpailimme kolmen finalistin joukossa viime marraskuussa järjestetyssä eurooppalaisen yrittäjyyden edistämiskilpailussa ”European Enterprise Promotion Awards” -tapahtumassa. Finaaliin pääsy on osoitus siitä, että espoolaisen yrittäjyyden eteen tehdyt toimenpiteet ovat kannattaneet.

Harri Paananen

elinkeinopäällikkö

Espoon kaupunki / Business Espoo

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut