Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena: | Seksuaalisuutta ei pitäisi karnevalisoida

Kuntavaalikoneissa on pyydetty kannanottoja siihen, pitäisikö Espoon olla mukana Pride-viikon liputuksissa.

Vuonna 1975 alkunsa saanut liike seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoisen kohtelun puolesta saavutti kliimaksinsa vuonna 2013 ja 2015, kun laillistettiin sukupuolineutraali avioliitto ja homoadoptiot.

Hyviä asioita molemmat – avioliitto on juridisesti ajatellen sopimus kahden aikuisen välillä sukupuoleen katsomatta ja lapselle lienee aina parempi kasvaa kotioloissa kuin laitoksessa. Sen lisäksi yhteiskunta on edennyt siihen pisteeseen, että julkinen homofobia on kenties vikkelin tapa saada otsaansa idiootin leima – syystäkin. Ihmisiä homot ovat siinä missä heterotkin.

Nykyään Pride-liike ja -kulkueet on siirtynyt lähinnä karnevalisoimaan mitä erikoisempia ajatuksia seksistä ja seksuaalisuudesta – mitkä itsessään eivät ole vastustettavia ajatuksia. Seksuaalivähemmistöjen aakkossalaatti kasvaa vuosi vuodelta ja paraateissa on joka vuosi esillä aina vain erikoisempia virityksiä.

Herää kysymys, mitä tällä erikoisuuksien jalustalle nostamisella enää saavutetaan, kun liikkeen alkuperäinen ideahan oli nimenomaan normalisoida seksuaalivähemmistöjä?

Kenenkään seksuaalisuutta ei enää pitäisi karnevalisoida, vaan annetaan niiden olla luonnollinen osa kunkin omaa identiteettiä.

Siksi Espoon pitää rohkeasti todeta, että seksuaalivähemmistöt ovat niin normaali osa yhteiskuntaa, ettei niitä tarvitse erikseen liputtaa.

Lauri Pajunen

kuntavaaliehdokas, perussuomalaiset