Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Kouluissa ja päiväkodeissa työskentely on venäläistä rulettia

Päiväkoti- ja peruskouluikäiset ovat nyt koronatilastojen kärkijoukkoa. Enää ei voida vedota siihen, että korona ei tartu lapsiin eivätkä lapset tartuta sitä eteenpäin.

Brittimuunnos leviää vauhdilla ja ajaa tehohoitoon myös nuoria työikäisiä. Kaikkia kontakteja tulee nyt välttää entistä tiukemmin. Mutta alakoulut ja päiväkodit eivät ole saaneet viime kevään jälkeen yhtäkään lisätyökalua siihen, miten estetään koronatartuntoja leviämästä. Päiväkotien ja alakoulujen henkilöstölle työssäkäynti on tällä hetkellä venäläistä rulettia.

Miksei alakouluun voi määrätä maskipakkoa, kuten monessa muussa maassa? Rahanko takia? Kuinka paljon kunnalle maksaa työntekijä, jonka työkyky kärsii koronan jälkioireista? Miksi lähiopetuksessa ei vuorotella kuten jo keväällä suunniteltiin?

Kerrataanpa nyt. Koulussa ja päiväkodissa ei ole turvavälejä. Lapset yskivät, aivastavat ja huutavat. He pyyhkivät räkää ruokapöydässä ja hakevat sitten likaisilla käsillä lisää ruokaa yhteisillä ottimilla. Heitä lähetetään kouluun kipeänä ja pyydetään olemaan kertomatta siitä opettajalle. Tavallisetkin flunssat kiertävät edelleen merkkinä siitä, että hygienia ja turvavälit eivät ole kunnossa.

Työnantaja, miten huolehdit terveydestämme? Vanhempi, vaadi kanssamme lisää toimenpiteitä koronalta suojautumiseen.

Turhautunut luokanopettaja