Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Korona leviää, koska kaikki eivät pidä turvaväliä

Korona leviää, mutta paljon on vielä tehtävissä sen saamisessa kuriin.

Kuljen paljon julkisilla kulkuvälineillä ja olen tarkkaillut tilanteita niissä turvavälejä silmälläpitäen. Monet kyllä katsovat mihin sopii istua, että väliä jää, mutta on liian paljon niitä, jotka eivät kiinnitä asiaan huomiota.

Esimerkiksi eilen astuin tyhjään bussiin ja seuraavalla pysäkillä poika tuli käytävän toiselle puolelle yhtä penkkiriviä ennen käytävän puolelle istumaan. Seuraavalla pysäkillä, kun takaosassa ei edelleenkään ollut muita kuin me kaksi, bussiin tuli nuorempi nainen ja hän istui minun edelläni olevaan penkkiin käytävän puolelle eli puolen metrin päähän pojasta. Tilaa olisi ollut paljon muuallakin, pidin tätä törkeänä ja siirryin välittömästi taakse istumaan.

Tällaisia tilanteita on usein ja myös muualla. Esimerkiksi liukuportaissa muutamat eivät malta odottaa jonossa, että pääsevät perille, vaan lähtevät edellä olevia hipoen etenemään koko liukuportaan matkan alas. Eivät noudata turvavälejä vaarantaen muitten ja oman terveytensä.

Samoin usein kaupan kassalla, kun itse olen maksanut ja menen keräämään tavaroitani, huomaan, että perässäni olevasta pariskunnasta toinen tuleekin heti perässäni. Hän ohittaa minut läheltä ja tulee viereen odottamaan tavaroita. Näin tekevät myös jotkut yksin olevat. Taas sama röyhkeys. Ei ihme, että korona leviää.

Busseissa myös monet puhuvat kännykkään kovalla äänellä koko matkan. Tämähän on erityisen vahingollista muille.

Olen myös ihmetellyt monien tapaa kulkea vastaan vähääkään väistämättä. Jos en itse siirtyisi sivummalle, tulisi kolari. Monet takaa tulevat myös ohittavat aivan vierestä. Ei edelleenkään noudateta turvavälejä.

Luulen, että jos edellä kerrottuja tapahtumia ei tapahtuisi, koronaakin olisi vähemmän.

Korona