Lukijalta: | Espoo supistaa lapsiperheiltä – juuri kun toimia tarvittaisiin

Kotihoidossa olevat lapsemme ovat iloinneet Espoon järjestämästä kerhotoiminnasta. Kerhotoiminta on kotihoidossa oleville lapsille lempeä lasku varhaiskasvatukseen siirtymisessä ja hoitovapaata hyödyntäville vanhemmille tervetullut mahdollisuus antaa lapsille mahdollisuus tavata ikäisiään, saada leikkitovereita sekä laadukasta varhaiskasvatusta.

Koronan aikana kerhojen tärkeys lasten ja perheiden hyvinvoinnin tukemisessa on entisestään korostunut. Kun pääasiallisesti ollaan kotiympyröissä, tämä on tarjonnut mahdollisuuden kerryttää sosiaalisia taitoja, opetella kädentaitoja, viestintää sekä ryhmässä toimimista, sekä haasteellisessa tilanteessa edistää perheiden hyvinvointia tukemalla lasten kasvua ja kehitystä.

Saimme hetki sitten, vain hieman alle kahden viikon varoitusajalla, sähköpostin kerhotoiminnan lakkauttamisesta Espoossa. Työntekijät tarvitaan päiväkoteihin ja kotihoidossa olevien lasten tarpeet eivät ilmeisesti ole yhtä tärkeitä.

Koronan aikana sosiaaliset kontaktit ja lapsiperheiden tukemisen tärkeys korostuvat. Tällä hetkellä tarvitsemme toimia, jotka tähtäävät lasten ja perheiden jaksamiseen sekä hyvinvointiin. Lapset elävät jo nyt toista vuotta lapsuuttaan eristysten, olemattomien harrastusten ja rajoitettujen kaverisuhteiden parissa. Kun vielä kerhotoiminta poistuu, kapenee lasten, joiden pitäisi tällä hetkellä harjoitella sosiaalisia suhteita ja vuorovaikutusta, elinpiiri suorastaan minimiin.

Ymmärrän itsekin alalle opiskelevana varhaiskasvatuksen roolin tärkeyden ja siihen osoitettavat resurssit. Sitä en ymmärrä, miksi tämä tehdään muiden lasten kustannuksella. Ottamalla pois lapsilta, joiden vanhempien kenties arvellaan olevan niin hajanainen joukko, ettei kukaan älähdä.

Jenni Kuusniemi

sosionomiopiskelija

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut