Lukijalta: Opastetaanko Espoon sairaalan potilaita tabletin käytössä?

Länsiväylässä on uutisoitu (LV 13.–14.3.) ja keskusteltu siitä, ettei Espoon sairaalan potilashuoneissa ole televisioita vaan potilailla on mahdollisuus katsoa televisiota monitoimitablettien kautta.

Haluaisin saada vastauksen siihen, että onhan jokaiselle potilaalle varattu käyttöön oma tabletti ja opastus sen käyttöön, kun hän saapuu potilashuoneeseensa? Miten tabletin lataus hoidetaan, oletetaanko että sairas ihminen huolehtii latauksesta ja pystyy kurottelemaan sähköpistokkeille? Kun tabletin käyttö ei onnistu tai siihen tulee tekninen ongelma, niin onko potilaalla erillinen soittokello sitä varten? Entä miten potilas kannattelee tablettia sängyssä, onko tähän varattuna näppärä teline jokaiselle?

Tällaisen päätöksen jälkeen toivon todella, että muutenkin kuormittuneen henkilökunnan ei tarvitse ratkoa näitä ongelmia potilashoitotyön päälle ja Espoossa on ollut varaa palkata erillinen osasto hoitamaan potilaiden tabletinkäytön perehdytystä sekä teknistä tukea. Vai miten tästä ”tablettiaktivoinnista” potilaat muuten voisivat hyötyä, jos eivät sitä osaa tai pysty käyttämään?

Vilma Vaarna

Kommentoi