Lukijalta: | Miksi päiväkoti ei kertonut koronatartunnasta?

Ihmettelin maanantaina 22. maaliskuuta hakiessani lastani Tuomarilan päiväkodin pihalta, kun lapsia oli selvästi paljon poissa. Kysyin onko lapsia karanteenissa vai mitä on käynyt ja minulle kerrottiin, että seitsemän hoitajaa puuttuu ja kaikkia lapsia ei ole voitu ottaa aamulla päiväkotiin.

Kysyin, kerrottaisiinko minulle, jos joku ryhmä olisi karanteenissa ja minulle vastattiin, että kyllä varmaankin. Kysyin tätä sitten keskiviikkona päiväkodin johtajalta ja hän vastasi, että tieto tulisi kaikille vanhemmille. Heti perään sainkin sitten omaa lastani koskevan karanteenimääräyksen, 13 päivää.

Juttelin muiden kanssa, jotka tulivat hakemaan lastaan karanteeniin keskiviikkona kesken päivän ja siellä oli tiedossa, että yksi ryhmistä oli asetettu karanteeniin jo edellisen viikon torstaina ja lisätartuntoja oli tullut ainakin sunnuntaina. Miten voi olla mahdollista, että minulle, eikä kenellekään muullekaan ei kuitenkaan oltu kerrottu tästä. Aikaa oli kyllä ollut.

Jos olisin tiennyt tämän viimeistään maanantai-aamuna, en olisi lastani enää päiväkotiin vienyt. Muutkin lapseni ovat etäkoulussa, olleet jo viikkoja ja näillä näkymin ovat vielä pitkään. Meidän ei kannata riskeerata yhden hengen takia koko perhettä.

Näin tietoja salaamalla saadaan lapset karanteeneihin kotiin sekä testirumbaan ja en hyväksy tätä. Lasten jatkuva testaus ja laajat karanteenit eivät ole oikein.

Äiti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut