Vaaliareena: Harrastamisen Suomen mallin hakuun panostettava

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa lapsille ja nuorille ainakin yksi maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Harrastus on erityisen tärkeä, sillä se antaa onnistumisen ja pätevyyden kokemuksia, taitoja, ystävyyssuhteita ja tuo sosiaalista yhteenkuuluvuutta. Harrastuksen piiristä voi lapselle tai nuorelle löytyä myös luotettava aikuinen, jonka rooli hänen elämässä voi olla merkittävä.

Ilman rahallista panostusta tämä tavoite ei kuitenkaan toteudu, sillä harrastusten järjestämiseen tarvitaan paljon erilaisia toimijoita.

Ihmettelen vain, miksi Espoo ei panostanut kunnolla viime avustuksen hakemiseen. Nimittäin Espoo sai avustusta vain 53 000 euroa, Helsinki sai 1 000 000 euroa ja Vantaakin 312 000 euroa. Tällä hetkellä on haku käynnissä (15.4. asti) mallin toteuttamiseen lukuvuodelle 2021–2022. Toivon, että tähän hakuun tartutaan tällä kertaa kunnolla.

Linda Kupila

keskustan kuntavaaliehdokas,

liikuntatieteiden maisteri ja fysioterapeutti (AMK)

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut