Lukijalta: Espoon saaristoveneliikenteen reitti- ja aikataulu-uudistus meni pieleen, ongelmat pitää nyt korjata

Saaristovene Nokkalan satamassa Arkisto/ Klaus Nurmi

Saaristoveneliikenteen aikataulut ja reitit uudistettiin täysin epäonnistuneesti muutama vuosi sitten samalla, kun saaristoliikenne ulotettiin myös Pentalaan.

Uudistuksen myötä Otaniemi-Nokkala-linjan vuorot karsittiin puoleen ja tehtiin tältä linjalta mahdottomaksi päiväristeilyt tiettyihin saariin. Esimerkiksi Gåsgrundiin saaristovene saapuu kello 12 ja lähtee pois jo kello 14, joten päiväretkeä sinne ei enää kannata tehdä. Aiemman aikataulun mukaan saareen saavuttiin kello 11.20 ja lähtöaika takaisin oli 16.30, joten saaressa ehti viettää viisi tuntia.

Nokkalan linjan huononnusten takia useat saaristoon päiväristeilylle menijät ajavat nyt omilla autoillaan Soukan Klobbenille tai Kivenlahteen ja lähtevät päiväristeilylle sieltä.

Uudistuksessa myös karsittiin pois kaikki liitossatamat, kuten Suinonsalmi, jossa aiemmin pystyi vaihtamaan venettä Otaniemi–Nokkala-linjan ja Kivenlahti–Soukka-linjojen välillä.

Lisäksi tehtiin Klobbenista ainoa satama, josta kulkee vain Pentalaan menevä vene, mikä on johtanut suuriin ruuhkiin Klobbenilla, kun kaikki espoolaiset tulevat sinne jonottamaan pääsyä Espoon museosaareen.

Kaikki edellä mainitut seikat ovat johtaneet siihen, että Kivenlahdesta lähtevä ulkosaaristoon menevä saaristovene on jo lähtiessä ollut täyteen buukattu ja ihmisiä on jo lähtösatamassa jouduttu jättämään rannalle.

Klobbenissa rannalle jääneitä ulkosaaristoon menijöitä on kehotettu matkustamaan vain Pentalaan matkaavalla veneellä Pentalaan ja vaihtamaan siellä Kivenlahden ulkosaaristoveneeseen, joka on jäänyt odottamaan Klobbenilta tulevia matkaajia tyhjennettyään ensin Kivenlahdesta Pentalaan tulleet matkaajat.

Saaristoliikenne pitäisi palauttaa toimivaksi, Nokkalan linjan aiempi aikataulu on palautettava ja vain Pentalaan menevä saaristolinja ulotettava alkamaan jo Kivenlahdesta, jolloin Kivenlahdesta Pentalaan matkaavat eivät täytä ulkosaaristoon menevää venettä

On myös palautettava joku eri linjojen liitossatama kuten Suinonsalmi, jossa Nokkalan veneellä tulevat voivat vaihtaa Kivenlahden linjan Pentalaan menevään veneeseen. Näin myös Nokkalan linjan varrella asuvat pääsevät saaristoveneellä Pentalaan.

Vuosikymmeniä Espoon saaristoveneitä käyttänyt matkaaja

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut