Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena: | Kuka huolisi nuoren kesätöihin?

Nuoret ympäri Suomea ovat olleet koetuksella tänä koro-navuonna poikkeuksellisen paljon. Mielenterveysongelmista, oppimisvaikeuksista ja syrjäytymisestä on puhuttu roimasti, mutta kesälomien jo lähestyessä yhä useampaa nuorta huolettaa kesätöiden löytäminen.

Avoimet kesätyöpaikat näyttävät silmämääräisesti vähentyneet netin työnhakusivustoilla. Statistisemmin kesäseteleitä, Espoon kaupungin jakamia 300 euron suuruisia apurahoja nuoren kesätöihin ottaneelle yritykselle oli 14. maaliskuuta jäljellä vielä 600 kappaletta, 7. huhtikuuta 200. Kesäseteleitä useita vuosia seuranneena voin kertoa, että normaalioloissa kesäsetelit olisi jaettu jo aikoja sitten.

Miksi nuorten huono kesätyöllistyminen oikein on ongelma? Ensinnäkin kesätöissä monet nuoret saavat ensimmäisen kokemuksensa työnteosta. Kesätöiden saaminen helpottaa työn saantia jatkossa muun muassa opiskeluvuosina, opettaa nuorille korvaamattomia työelämätaitoja sekä auttaa nuoren pohdintaa jatko-opintomahdollisuuksista. Näin ollen, jos sinulla on mahdollisuus ottaa kesätöihin 2002–2006 syntynyt (14–19-vuotias) espoolaisnuori ja saada kaupungilta siihen vielä apurahaa 300 euroa, harkitsehan vielä yhden kesätyöpaikan avaamista – niille on tänä vuonna erityisen kova tarve.

Lauri Hietanen

SDP:n kuntavaaliehdokas,

18-vuotias (todennäköisesti) Espoon kunnallisvaaliehdokaskuopus,

opiskelija, Etelä-Tapiolan lukio