Vaaliareena: Teknologia-asiat hyvin tärkeitä Espoolle

Rakennettaessa tulevaisuuden Espoota on teknologian hyödyntämisellä hyvin merkittävä rooli. Teknologian kehityksessä on kyse aikamme megatrendistä, mikä vaikuttaa niin Espoon kaupungin palveluihin ja toimintaan, yritysten toimintaedellytyksien luomiseen kuin jokaisen espoolaisen osaamistarpeen kehittämiseen.

On selvää, että teknologiaan liittyvät kysymykset tulevat olemaan yhä enemmän esillä tulevalla valtuustokaudella. Lisääntyvä kilpailu osaavasta työvoimasta ja yrityksien houkutteleminen elinvoimaiseen Espooseen sekä esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan palvelujen kasvu merkitsevät teknologiaan ja sen hyödyntämiseen liittyvien asioiden yhä merkittävämpää painoarvoa.

Teknologian hyödyntämiseen liittyy vahvasti myös ympäristöstämme huolehtiminen energia- ja liikenneratkaisuissa. Samanaikaisesti turvallisuudesta on verkkomaailmassa ja teknologian kehityksessä kyettävä pitämään huolta.

Yksi asia tässä teknologian kehityksessä on erityisesti otettava huomioon – toimivat tietoliikenneyhteydet. Kyse on jatkossa yhä merkittävämmästä kunnan kilpailuetuun ja meidän arkipäiväämme liittyvästä asiasta. Laadukkaat viestintäverkot mahdollistavat digitaaliset palvelut, etätyön ja -koulun sekä ovat aivan keskeinen edellytys menestyvälle yritys- ja tutkimustoiminnalle. Tähän meidän kannattaa Espoossa panostaa, itsemme takia.

Espoolla on hyvät edellytykset olla teknologian hyödyntämisessä suunnannäyttäjä muille suomalaisille kaupungeille, ja myös kansainvälisesti.

Jarno Limnéll

työelämäprofessori,

kokoomuksen kuntavaaliehdokas

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut