Vaaliareena: Suuntaviivoja Suur-Matinkylän kehittämiseen

Espoo on Suomen toiseksi väkirikkain kaupunki. Itse asiassa Espoo on niin suuri, että sen eri kaupunginosat vastaavat kooltaan keskikokoisia suomalaisia kaupunkeja.

Suur-Matinkylän alueella – johon kuuluvat Matinkylä, Olari, Friisilä ja Henttaa-Suurpelto – asuu nyt yli 43 000 ihmistä, eli enemmän kuin Kirkkonummella yhteensä.

Alueen vahvan kasvun vuoksi on tärkeää suunnata katse tulevaan.

Metro teki Matinkylästä eteläisen Espoon merkittävimmän liikennekeskuksen, jonne keskittyy yhä enemmän palveluja ja kauppoja. Metro ei kuitenkaan riitä. Alueella täytyy kiinnittää huomiota sisäisiin bussiyhteyksiin, jotta asukkaat tavoittavat tarjolla olevat palvelut.

Myös Olarista ja Suurpellosta täytyy päästä bussilla muihin kaupunginosiin, Jorvin sairaalaan ja Helsinkiin.

Asuntoja tulee rakentaa sekä yksin asuville että perheille.

Eriytymistä hyviin ja huonoihin naapurustoihin tulee torjua pitkäjänteisesti.

Opiskelijoille ja eläkeläisille tarkoitettuja asuntoja tulee rakentaa limittäin muun asuntokannan kanssa.

Rakentamisessa pitää varmistaa, että talojen ympäristöön jää riittävästi viheralueita.

Hyvät ulkoilumahdollisuudet ovat alueen vahvuus. Puistot ja leikkipuistot on pidettävä hyvässä kunnossa. Uimarantaan tulisi rakentaa pöytiä ruokailua varten ja uudet pukukopit.

Jokaisella Suur-Matinkylän alueella tulee olla nuorisotila, jossa nuoret voivat tavata toisiaan ja viettää aikaa nuorisotyöntekijöiden kanssa. Samoin alueen seniorit tarvitsevat kohtaamispaikkoja.

Matinkylän alue tarvitsee asukkaiden talon. Vanha terveysasema tulisi muuttaa asukkaiden, harrastusryhmien ja yhdistysten monitoimitilaksi.

Meille Suur-Matinkylän sosialidemokraattisille kuntavaaliehdokkaille on tärkeää, että alueen kehittämisessä toteutuu viihtyisyys, toimivuus ja laadukkaat palvelut.

Haluamme kehittää kaupunginosaamme yhdessä asukkaiden kanssa. Mitä ajatuksia sinulla on Suur-Matinkylän tulevaisuudesta?

Helena Tommola, luokanopettaja, puheenjohtaja, Matinkylän sosialidemokraatit

Jukka Kivimäki (sd.), kehittämispäällikkö

Mikko Lievonen (sd.), tutkija

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut