Vaariareena: | Ei keinotekoisia kielitaitovaatimuksia työmarkkinoille

Monet ulkomaalaiset nuoret näkevät Suomen mielenkiintoisena vaihtoehtona koulutuksemme tason takia. Tilanne on kuitenkin sellainen, että joka viides täällä valmistunut ulkomaalainen lähtee Suomesta työmarkkinoilla olevan kielimuurin takia. Tilanne on ristiriitainen, koska maassamme on monta työpaikkaa ja alaa, jossa äidinkielen tasoinen suomen kieli ei ole välttämätön.

Monien yritysten kasvu ei ole myöskään useimmiten riippuvainen suomen kielen taidosta, sen lisäksi henkilöstön kansainvälisyys voi olla monesti rikkaus yritysten kehityksessä.

Mielestäni olisi tarkoituksenmukaisempaa keskittyä rekrytoinneissa henkilöiden tietotaitoon sekä mahdollistaa ja tukea heidän kielen oppimista työnteon ohessa.

Kunnilla on omat mahdollisuutensa luoda ja kehittää sellaista työympäristöä, joka tukee työntekoa ja yrittäjyyttä myös heikommalla suomen kielen taidolla. On tärkeää, että mahdollisimman moni tässä maassa tuntee saavansa mahdollisuuden tehdä haluamaansa työtä ilman, että luomme keinotekoisia vaatimuksia työmarkkinoille.

Julia Nouro-Ståhle

RKP:n kuntavaali-ehdokas, Espoo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut