Vaaliareena: Esteettömyys on Leppävaaran juttu

Kuin huomaamatta olemme tilanteessa, jossa Leppävaaran keskuksesta on tulossa esteettömän joukkoliikenteen solmukohta. Raidejokeri, lähiliikenteen junat ja linja-autot ovat kaikki matalalattiaisia. Hyvät taksipalvelut täydentävät esteettömyyttä.

Tulevaisuuden keskukseen sisältyvä viihtyisä odotusterminaali ja silta sekä Sellon laajennusosa takaavat kätevän liikennevälineiden vaihtomahdollisuuden. Työpaikat, palvelut ja alueen asunnot ovat nykyistä helpommin tavoitettavissa. Oma arvaukseni on, että Leppävaaran keskuksen kymmenen vuotta kestävän rakennusprojektin lopputulosta tullaan katsomaan kaukaakin. Joukkoliikenneajattelun ja käyttäjänäkökulman onnistunut yhdistäminen esteettömyyteen kiinnostaa ympäri maailmaa.

Uusi keskus antaa mahdollisuuksia Suur-Leppävaaran palvelujen kehittämiselle. Jos Selloa suunnitelman mukaisesti laajennetaan, sinne voidaan varata tilaa niin julkisille kuin yksityisillekin sosiaali- ja terveyspalveluille. Näin varaudutaan kasvaviin käyttäjämääriin ja myös sote-uudistukseen. Lisäksi Leppävaaran terveysasemakin on tulossa peruskorjausikään kuluvalla vuosikymmenellä. Lisää tilaa tarvitaan.

Vaikka uuden Leppävaaran keskuksen toteuttaminen on vasta aivan alussa, on juuri nyt paras hetki varmistaa esteettömyys ja tavoitettavuus. Otetaan kokemusasiantuntijat ja heitä edustavat espoolaiset vammais- ja pitkäaikaissairaiden järjestöt mukaan suunnitteluun. Näin onnistumme rakentamaan kaikille paremman Leppävaaran.

Olli Lehtonen

varavaltuutettu, sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen (sd.),

kuntavaaliehdokas

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut