Lukijalta: | Kenen ehdoilla Espoota rakennetaan?

Espoo tiivistää metroradan lähistön rakennuskantaa, erityisesti Merituulentien ja Kuitinmäentien varteen. Tämä muuttaa suuresti kaupunkikuvaa ja siksi onkin tärkeää pitää huoli, ettei vauhdin huumassa anneta rakennuttajien maksimoida omia tavoitteitaan, vaan kaupungilla pitää olla kokonaisnäkemys, joka turvaa kaupunkilaisten viihtyvyyden.

Piispansillan ja Kuitinmäentien risteys ollaan ympäröimässä tornitaloilla. Eteläpuolen kulmaan on jo rakenteilla tumma tornitalo ja Olarin Prisman ja Kuitinmäentien väliselle kapealle kiilamaiselle tontille on kaavoitettu 15-, 10- ja 7-kerroksinen talorivistö.

Kuinka taataan asumisviihtyvyys, kun usean kerroksen korkeudelta näkymänä on Prisman tiiliseinä ja toisella puolella vilkasliikenteinen katu?

Ylimitoitetulta näyttävä rakennusmassa tornitaloineen ei lisää myöskään ympäristön viihtyisyyttä, vaan synkentää katunäkymää ja varjostaa lähitaloja. Samalla nykyinen pieni lähivirkistysalue häviää. Alueella kulkee paljon käytetty kevyen liikenteen väylä Kuitinmäentieltä Olarinsillan päähän, ja se olisi poissa käytössä ainakin rakentamisen ajan, mahdollisesti lopullisesti.

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus toteaa vuoden 2020 alussa antamassaan lausunnossa, että alueen ympäristö ja sen heikko melu- ja ilmanlaatutilanne eivät tue asumisen osoittamista kyseiselle alueelle. Eikö lausunnolla ole mitään merkitystä? Kenen ehdoilla toimitaan, kun hanke näyttää etenevän kaikesta huolimatta?

Espoon visio on: ”Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.”

Nyt käynnissä oleva ympäristön ”kehittäminen” ei millään muotoa paranna kaupunkikuvaa eikä edistä vision toteutumista.

Ihmettelevä espoolainen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut