Lukijalta: | Katujen kevätsiivous on liian hidasta

Jokakeväinen katupöly on taas täällä. Jo viikkoja kadut ovat olleet sulat, mutta hiekoitushiekka on ja pysyy. Espoon kaupunki ilmoittaa sivuillaan, että kevätsiivousta tehdään tasapainoillen yöpakkasten kanssa, ja että kaikki kalusto ja henkilöstö on käytössä. Arvioitu katujen kevätsiivouksen kesto on 1,5 kuukautta.

Ilmanlaatu on viime päivinä ollut Espoossa hetkittäin jopa erittäin huono. Lauantaihin 17. huhtikuuta mennessä asuinalueellamme ei ole edes vilkkaiden bussireittien siivousta saatu vielä tehtyä. Tilanne on monelle kestämätön, sillä pahimmillaan pöly estää ulkoilun kokonaan.

Huono ilmanlaatu on kiistämätön terveyshaitta ihan kaikille. Yöpakkaset eivät riitä selitykseksi hitaalle toiminnalle. Siivous on varmasti tehtävissä nopeammin ja tehokkaammin, jos niin halutaan. Tavoiteaika olisi syytä puolittaa. Tavoitteeseen pääsemiseksi työtä pitäisi tehdä vuoroissa ja myös viikonloppuisin sekä käyttää kaupungin oman henkilöstön ja kaluston lisäksi ostettua palvelua. Vaikka se maksaa.

Erika Laukkanen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut