Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena: | Olarin uimahalli on säilytettävä Olarissa

Pieni Olarin uimahalli on alueen asukkaiden uskollisesti vuosikymmenien ajan käyttämä palvelu, jota ei pidä lakkauttaa, vaikka Matinkylään valmistuukin pian uusi uimahalli. Lähipalvelut ovat asukkaille tärkeitä ja tässä on oikein toimiva sellainen. Espoon liikunta- ja nuorisolautakunnan oli tarkoitus käsitellä uimahallin kohtaloa 15. huhtikuuta, mutta sen kohtalosta päätetäänkin vasta syksyllä.

Olarin uimahalli on osa kaikkein arvokkainta vanhaa Olaria. Halli sijaitsee hieman piilossa kerrostalon alakerrassa Talvipuutarhan ja entisen ostoskeskuksen yhteydessä. Samassa tilassa uimahallin kanssa toimii myös kuntosali.

Liikunta- ja nuorisolautakunnan päätösasian selostuksessa kerrotaan laajasti tilojen puutteista, mutta tämä ei kerro mitään siitä, että uimahalli on tärkeä, erittäin pitkäaikainen julkinen palvelu todella monille olarilaisille. Vaikka tilat eivät välttämättä ole optimaaliset, niitä kuitenkin käytetään ja niihin on totuttu. Monet kävijöistä ovat senioreita. Vuosittaiset ylläpitokustannukset ovat sangen pienet.

Hallin ja kuntosalin sulkemisen sijaan kaupungin pitäisi huolehtia siitä, että arkkitehti Simo Järvisen suunnittelema palkittu, mutta kaupungin unohtama hyvä asuinympäristö nostettaisiin uuteen kukoistukseen. Ostoskeskuksen ympäristöstä on jo laadittu ansiokas rakennushistoriaselvitys, joka antaa oivat suuntaviivat suunnittelulle.

Olarilaisten palvelut ovat vähentyneet tasaisesti Ison Omenan valmistumisen jälkeen. Ostoskeskuksen, Talvipuutarhan ja uimahallin muodostama harkittu kokonaisuus ansaitsee kunnollisen kasvojenkohotuksen. Ilman kaupungin toimeliaisuutta asiat eivät etene.

Uimahallin toiminnan on jatkuttava Olarissa.

Risto Nevanlinna

kaupunginvaltuutettu, kuntavaaliehdokas

Espoon Vihreät