Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Maauimala avattava nopeasti

Koronapandemia on kohdellut jopa kohtuuttomalla tavalla kaikkia nuoria ja aikuisia vesiliikunnan harrastajia. Altaat ovat olleet pääkaupunkiseudulla olleet kiinni noin marraskuusta alkaen, jo peräti puoli vuotta. Kuitenkin maailmankin mittakaavassa uintia ja muita allaslajeja pidetään varsin koronaturvallisina. Tartuntaketjuja ei ole lähtenyt liikkeelle uima-altaista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuillakin todetaan, että uima-allasvesissä käytetään aina desinfiointikemikaalina klooriyhdisteitä, joiden ansiosta virukset tuhoutuvat nopeasti uima-allasveteen joutuessaan.

Espoon Leppävaaran maauimalaa pidettiin kiitettävästi poikkeuksellisen pitkään avoinna, ja se suljettiin vasta lokakuun puolivälissä. Nyt tarvitaan vastaavaa joustoa ja kuntalaisten terveysliikuntaa palvelevaa päätöksentekoa. Leppävaaran maauimala tulisi nyt avata niin nopeasti kuin mahdollista. Sama koskee pääkaupunkiseudun muita ulkoaltaita.

Korona-aikana ulkona uiminen on turvallista. Pukeutumistilojen käytössä voidaan tehdä erikoisjärjestelyitä, jotta turvavälit säilyvät. Kaikkiaan maauimaloiden aukiolojaksoja tulisi pidentää nykyisestä kaikissa suurissa asutuskeskuksissa huhtikuun ja lokakuun välisenä aikana.

Marko Lysmä