Lukijalta: Leppävaaran uudistusta ei saa pysäyttää

Länsiväylä kirjoittaa 24.4.2021 ja 15.4.2021 Leppävaaran keskustan uudistamisesta mainiten jutuissa minut. Jutuista voi saada käsityksen, että kannatan suunnittelun pysäyttämistä. Tämä ei pidä paikkaansa. Minä kannatan suunnittelun jatkamista.

Leppävaaran keskus on liikenteen solmukohta ja se tulee uudistaa ripeästi. Alueen kahdeksan vuotta jatkuneen suunnittelun hätäinen pysäyttäminen olisi kohtuutonta sekä leppävaaralaisille että suunnittelua vuosia tehneille. Suunnitteluvarauksen raukeaminen tarkoittaisi vähintään vuosien viivästystä alueen toteuttamiselle.

Suunnitteluvaraus tarkoittaa, että kaupunki antaa jollekin taholle tai tahoille oikeuden suunnitella jonkin kaupungin alueen toteutusta. Suunnitteluvarauksen antaa Espoon elinkeino- ja kilpailukykyjaos, jonka jäsen olen. Varausta annettaessa päätetään suunnittelun ehdoista ja tavoitteista. Ehdot voivat koskea vaikkapa luontoarvoja, kevyen liikenteen väyliä tai radan ylikulun toteutusta.

Leppävaaran keskuksen alkuperäisen kehittämistavoitteiden mukaan suunniteltavan alueen on oltava myöhemmin joustavasti kytkettävissä radan yli Gallerian puolelle. Tämä tavoite ei lue suunnitteluvarauksessa. Suunnittelun ehtoja on syytä 3. toukokuuta kokouksessa tarkentaa ainakin kirjauksella, että radan ylitys on voitava toteuttaa myöhemmin alueen kaavaehdotuksen tavoitteiden mukaisesti korkealaatuisena, viihtyisänä eri radan puolet yhdistävänä lämpimänä terminaali- ja palvelurakennuksena.

Leppävaaran keskus ja asemanseutu on uudistettava. Toteutuksen tavoitteena on saada leppävaaralaisille ja alueella asioiville lisää palveluita, sujuvia liikkumisratkaisuja ja vehreyttä. Näitä tavoitteita ei saa vaarantaa suunnitteluvarauksen pysäyttämisellä.

Juri Aaltonen, sd

Espoon kaupunginhallituksen

ja sen elinkeino- ja kilpailukykyjaoksen jäsen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut