Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena: | Tapiolan Tennispuistolle harkittava jatkoaikaa

Urheilu ja mailapelit ovat keskeinen osa espoolaisten hyvää arkea ja elämää. Tapiolan urheilupuiston uusi kaava on hyväksytty valtuustossa ja se pitää sisällään kokonaisvaltaisen suunnitelman jalkapallostadionista katsomoineen, uusista ulkokentistä jalkapalloon, koripalloon ja padeliin, asuintaloista ja hotellista sekä uudesta mailapelihallista. Suunnitelma pitää sisällään myös hiilineutraaliustavoitteen, mikä on erittäin tärkeää ja vaatii kaupungilta määrätietoista panostamista tavoitteiden toteutumiseksi.

Mailapelihallihankkeen takana on kuuden urheiluseuran yhteinen aloite Espoon kaupungille. Mukana ovat neljä tennisseuraa (Tapiolan Tennis ry TaTe, HLK Espoo ry, Break Point ry ja Aalto Tennis ry), sulkapalloseura Tapion Sulka ry ja squashseura Espoo Squash Racket Club ry ESRC. Mailapelit ovat erittäin suosittuja ja liikunta ylipäätään on tärkeä osa kaupungin palvelutarjontaa.

Tällä hetkellä mailapelien harrastaminen on hintatasoltaan kallista juuri Tapiolassa ja tätä kehitystä ei ole syytä vahvistaa. Urheiluseurojen yhteisen mailapelihallihankkeen etuna on toiminnan monipuolisuus, käyttäjät vuorokauden eri tunneille ja maltillinen kustannustaso.

Lisäksi vireillä on parhaillaan muutamia hallihankkeita Espooseen, jotka ovat myös tervetullut lisä kaupunkiimme. Olennaista on kuitenkin varmistaa mailapeliharrastuksen jatkuvuus myös metroaseman läheisyydessä ja hyvien julkisten liikenneyhteyksien äärellä.

Ekologisesta ja taloudellisesta näkökulmasta pohdittuna harkitsisin vakaasti nykyisen Tapiolan Tennispuiston hallin säilyttämistä. Halli on hyvässä kunnossa ja käyttäjiä riittää, sillä tenniksen harrastajamäärät kuten Espoon asukaslukukin ovat kasvusuunnassa. Vuoroja on hankalaa saada, kun kysyntä on runsasta. Tapiolan keskustan kehittymisen puristuksiin joutunut halli on kaupungin vuokramaalla 2023 saakka. Vähintään pitää varmistaa, että uusi mailapelihalli Tapiolassa on käyttövalmiina ennen kuin Tennispuiston vuokrasopimus irtisanotaan. Urheilutermein sanottuna on aikalisän paikka – uuden mailapelihallin lisäksi Tapiolan Tennispuistolle on hyvä harkita purkamisen sijasta jatkoaikaa.

Meri Löyttyniemi

urheiluaktiivi ja kuntavaaliehdokas (vihr.)