Lukijalta: Sairaalan aulaan rollaattorit

Espoon sairaalassa kehotetaan omatoimisuuteen. Hienoa. Kun varsinaisesti kotisairaalahoidossa oleva rollaattorin varassa kulkeva vammainen haluaa olla toimelias ja itsenäinen ja tulee sairaalaan hoitotoimenpiteeseen, pystyy jopa ajamaan autolla itse (invalidipysäköintioikeus on), hänelle syntyykin perillepääsyssä suuri pulma. Hän kun ei voi kuljettaa mukanaan rollaattoria, ottaa sitä kyydistä ja laittaa takaisin autoon. Hän ei pysty kulkemaan itsenäisesti hoitoon, koska missään ei ole lainarollaattoria.

Esimerkiksi infuusiopoliklinikalle on hisseiltä pitkä matka. Jos aulassa olisi saatavana rollaattoreita kuten on useita pyörätuoleja, potilas voisi kulkea hoidossa sairaalan filosofian mukaan omatoimisesti. Pyörätuolista ei ole iloa, koska potilas ei itse pysty sitä kuljettamaan, ei edes istumaan ja nousemaan sen kyytiin.

Pienissäkin terveyskeskuksissa lainarollaattoreita on heti ulko-ovien takana eteisaulassa, jolloin potilas voi itsenäisesti käydä hoidoissa.

Yksinkertainen, omatoimisuuden mahdollistava kehittämisehdotus Espoon sairaalalle: aulaan pyörätuolien lisäksi rollaattoreita.

Ansaliina Krogerus

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.