Vaaliareena: Hoitajien arvostus jää puheen tasolle

Olen saanut yhteydenottoja muun muassa lastensuojelun henkilökunnalta. Siellä ei yksinkertaisesti enää jakseta työtaakan alla, jossa työnkuva laajenee ja työmäärä kasvaa, mutta palkassa se ei näy. Asiakkaita on yhä enemmän, mutta yhä pienenevällä henkilökunnalla pitäisi pärjätä. Lastensuojelun hoitajat lähtevät töihin muihin kuntiin, joissa palkat ovat paremmat.

Espoo mielletään monissa asioissa edelläkävijänä ja kaupunkikuvaa kiillotetaan ulkomaita myöten. Lastensuojelun tarpeesta kuulee puhuttavan yhä useammin, mutta henkilökunnan tarpeisiin ei vastata. Mitä tässä kaupungissa pidetään tärkeänä, ulkoista kaupunkikuvaako vai ihmisten hyvinvointia?

Tilastojen pitää näyttää hyviltä ja myös hoitajilta odotetaan kiitettävää palvelua. Väkimäärä lisääntyy ja lastensuojelun ja muun hoidon tarve sen mukana.

Espoon liikkuvan lastensuojelun hoitajamäärä on lyhyessä ajassa laskenut kriittiselle tasolle. Kuka olettaa, että hoitotaso pysyisi jatkossa hyvänä? Ei kukaan, jolla on hiukankin laskutaitoa tai sydän paikallaan. Hoitajatkin ovat ihmisiä eivätkä robotteja.

Nämäkin hoitajat ovat vedonneet paremman palkan puolesta, mutta heidän vetoomustaan ei ole noteerattu, eikä se ole edennyt valtuuston kuultavaksi. Hyvä palkka raskaasta työstä tuo hoitajia lisää, eivät pelkät hoitotyötä arvostavat puheet.

Nyt olisi aika tinkiä esimerkiksi suurista rakennushankkeista ja satsata kuntalaisten terveyteen ja hoitajien palkkojen nostamiseen. Sitä veronmaksajat ja kuntavaaleissa äänestäjät Espoolta odottavat.

Auli Happonen

Varavaltuutettu,

Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen,

Varhaiskasvatusjaoston varajäsen,

Kuntavaaliehdokas (Kd)

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut