Vaaliareena: Espoon talous tasapainoon

Espoon velan määrä pitää saada laskuun, ja kaupungin verovarojen käyttöä on tehostettava. Muutos on aloitettava heti, koska lainarahalla juhlat kestävät vain hetken. Väestörakenteen muutos lisää kustannuksia. Menot kasvavat tuloja nopeammin. Kaupungin poliitikkojen tulisi ottaa talousasiantuntijoilta opit talteen ja järjestää Espoon talous tasapainoon.

Perussuomalaiset kääntävät laivan panemalla asiat tärkeysjärjestykseen. Keskitymme Espoon lakisääteisten peruspalvelujen hoitamiseen mallikkaasti – järki päässä ja sydän paikallaan. Kun verotettavaa tuloa kertyy tarpeeksi, kaupungin peruspalvelut pysyvät kunnossa.

Espoon tulee aktiivisesti tukea yrityksiä ja auttaa niitä luomaan tuottavaa työtä. Ei ainakaan heittää kapuloita rattaisiin. Kaupungilla on käytettävissään useita hyviä keinoja.

Espoo voi jättää nostamatta kiinteistöveroa, tarjota edullisia toimitiloja ja kaavoittaa niin, että se on myös yrityksille edullista. Tuotteiden jakelun on oltava kilpailukykyistä, ja energian hinnan on pysyttävä tolkullisena. Yritysten toimintaedellytykset eivät saa heittelehtiä, vaan ne on oltava ennakoitavissa.

Espoon väkiluku kasvaa, mutta verotulot eivät kasva samassa suhteessa. Kaupungin tulee jättää pois haittamaahanmuuton vetovoimatekijät. Emme voi ottaa Espooseen lisää sosiaalisia maahanmuuttajia, koska tämänhetkistenkin kotoutuminen on vielä kesken, ja kustannuksia on valtavasti. Ulkomaiset koulutetut osaajat toivotamme lämpimästi tervetulleiksi työskentelemään ja asumaan Espooseen, koska he maksavat myös veroja.

Espoon tulee käyttää asukkaidensa verovaroja harkiten ja saada myös käyttökulunsa laskuun. Tarvitsemmeko ylisuuria investointihankkeita ja onko meillä niihin varaa? Vastaus kumpaankin on ei; velkaa on jo nyt riittävästi. Monessa kohteessa riittäisi uuden sijaan fiksusti toteutettu perusparannus.

Kaupungin rakennus- ja tiehankkeiden budjetit eivät saa aina paukkua. Julkisissa kohteissa pitää ehdottomasti olla tarkempi rakennusvalvonta ja kustannusseuranta. Rakennusten elinkaarta pitää myös pystyä ylläpitämään niin, etteivät uudet koulut ole heti kymmenen vuoden päästä homeessa.

Kaupungin hallinnossa on keventämisen ja tehostamisen varaa. Lean-ajattelu eli turhan pois jättäminen veisi johtamista oikeaan suuntaan. Prosesseja pitäisi sujuvoittaa ja vertailla käytäntöihin, jotka toimivat selkeästi paremmin.

Pidetään yhdessä Espoo vahvana ja elinvoimaisena!

Eija Pirinen kuntavaaliehdokas (ps.) Espoo

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut