Vaaliareena: Espoonlahteen terveyspalvelut viiveettä – vauhtia päätöksentekoon

Espoonlahden terveysasemalla sattui valitettava vesivahinko keväällä 2020, reilu vuosi sitten. Tästä lähtien alueen terveyspalvelut ovat merkittävästi heikentyneet. Tilanne kuormittaa alueen muita palveluita, ja esimerkiksi välttämättömät laboratoriopalvelut ovat Matinkylässä. Tilanne ei vastaa alueen kokonaistarvetta.

Espoonlahden terveysaseman peruskorjauksen ajaksi korvaavaksi tilaksi on suunniteltu Matinkylän vanhaa terveysasemaa, joka saavutettavuudeltaan on erittäin haasteellinen ja näin onneton ratkaisu. Espoonlahtelaiset tarvitsevat paikalliset helposti saavutettavat palvelut.

Reilu vuosi on nyt odotettu, ja peruskorjauksen hankesuunnitelma on tulossa kaupunginvaltuuston nykyisen tiedon mukaan päätettäväksi vasta 15.11.2021 ja peruskorjaus valmistuu vasta alkuvuonna 2024. Näin espoonlahtelaiset tulisivat olemaan vaikeassa tilanteessa neljä vuotta ja tämäkin sillä edellytyksellä, ettei mitään odottamattomia viiveitä tapahdu suunnittelussa, hankinnassa eikä toteutuksessa. Eli kysymysmerkkejä on!

Nyt olisikin tärkeää saada hankesuunnitelma viivytyksettä päätöksentekoon, eikä odottaa marraskuuhun. Vuosi on jo mennyt ja nyt vielä puoli vuotta lisää odottelua. Se on liian pitkä aika! Nyt tarvitaan tekoja!

Kaupungin pitää nyt vaikeassa tilanteessa pikaisesti kohdistaa katseensa korvaavien tilojen hankkimiseksi. Yksi vaihtoehto voisi olla uusi valmistuva Lippulaiva. Tällöin saataisiin palvelut toimimaan jo keväällä 2022 kaksi vuotta ennen peruskorjauksen valmistumista. Muutkin vaihtoehdot toki käyvät. Välttämättömät palvelut tulee palauttaa Espoonlahteen pikaisesti.

Espoon Demarien valtuustoryhmä tulee nostamaan asian esille valtuustossa, sillä kyse on kaikkien espoonlahtelaisten yhteisestä edusta ja Espoon terveyspalveluiden toimivuudesta.

Markku Sistonen

Espoon Demarien valtuustoryhmän puheenjohtaja

Jukka Vilske

kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaoston jäsen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut