Vaaliareena: Espoo tarvitsee monipuolisen joukkoliikenteen

Espoon joukkoliikenne kehittyy hyvää vauhtia. Metroa rakennetaan länteen, ja uudet asemat näkyvät kohta katukuvassa. Metro nopeuttaa liikkumista poikki pääkaupunkiseudun, mikä on hieno asia. Raidejokerin kiskot ovat jo paikallaan. Raidejokeri on huikea parannus, jolla korvataan runkobussilinja 550, jonka kapasiteetti on tulossa tiensä päähän.

Joukkoliikennettä on edelleen kehitettävä ja parannettava tulevaisuutta ajatellen. Tarvitsemme suoria bussilinjoja Etelä-Espoosta Kamppiin. Espoo on maantieteellisesti laaja ja monimuotoinen kaupunki. Kaikki espoolaiset eivät asu metroasemien läheisyydessä. Monelle esimerkiksi työmatka-aika on liityntäbusseineen pidentynyt merkittävästi. Tähän on saatava parannus.

Vaikka koronaepidemia hiljensi joukkoliikennettä, on tulevaisuus kuitenkin toisen näköinen. On arvioitu, että metron kapasiteetti on muutaman vuoden päästä jo rajallinen. Suorat bussiyhteydet eivät olisi pois metroliikenteestä vaan täydentäisivät sitä. On katsottava eteenpäin ja mietittävä ratkaisuja koko kaupunkia ja kaikkia kaupunginosia ajatellen. Mitä helpompaa ja joustavampaa joukkoliikenne on, sitä todennäköisempää on, että kaupunkilaiset käyttävät sitä. Silloin siitä tulee kannattavaa.

Espoon kasvaessa on asukkaille tarjottava vaihtoehtoja myös joukkoliikenteessä. Espoon tulee kehittyä asukkaiden ehdoilla.

Nina af Hällström (r.)

kaupunginvaltuutettu ja kuntavaaliehdokas

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut