Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena: | Kaavoituksessa huomioitava pyöräily

Pyöräilyn suosio on huimassa kasvussa ja pyöräilijöitä on nykyään monenlaisia. Rauhalliset polkijat ja nopeat harrastajat ovat saaneet seurakseen sähköpyöräilijät. Kaikkien pitäisi mahtua kevyen liikenteen väylille, joilla liikkuu myös pieniä koululaisia. Lähes kaikki väylät ovat yhteisiä jalankulkijoiden kanssa.

Pyöräteitä on rakennettu paljon, ei kuitenkaan riittävästi lajin lisääntyvä suosio huomioon ottaen. Yhteiset väylät ovat vaarallisia kaikille osapuolille.

Espoossa, ja kaikissa muissakin pääkaupunkiseudun kunnissa, pitää panostaa kaavoituksessaan siihen, että pyörätiet ja jalankulkuväylät erotetaan toisistaan. Jokaisen kulkijan täytyy saada kulkea turvallisesti omalla väylällään.

Pyöräteitä täytyy rakentaa niin, että jokainen koululainen pääsee kouluun turvallista pyörätietä ja niin, ettei rollaattorilla kulkeva ihminen tai koiran ulkoiluttaja joudu onnettomuuteen tai käsirysyyn pyöräilyn vuoksi.

Lisäksi pyörätiet ja maanteiden pientareet on pidettävä ajokunnossa ympäri vuoden, jos se vain suinkin on säiden puolesta mahdollista. Tietyömaalla pitää järjestää pyörille yhtä sujuva kiertotie kuin autoille.

Hannele Kerola

varatuomari

kuntavaaliehdokas (sdp)

Aulikki Pentikäinen

kaupunginvaltuutettu, teknisen lautakunnan vpj.

kuntavaaliehdokas (sdp)