Vaaliareena: | Oikeudenmukaistako?

Lapset ovat pieniä hyvin lyhyen ajan. Tänä aikana kuitenkin luodaan pohja ja perustus loppuelämälle.

Monelle pienen lapsen hoitaminen kotona on tärkeä arvovalinta, jota yhteiskunnan on syytä tukea tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti. Kotihoidontuen poistamisesta puhutaan tasaisin väliajoin ja Helsinki poisti juuri kuntalisän. Kotihoidontuen poistaminen ei todellakaan toisi julkiselle sektorille säästöjä – päinvastoin!

Kotihoidontukikustannukset jäävät huomattavasti varhaiskasvatuskustannuksia pienemmäksi. Vuonna 2020 kotihoidontuki lasta kohden Espoossa oli 5 744 euroa vuodessa, kunnallisen päivähoidon kustannukset 10 709 euroa lasta kohden vuodessa ja ryhmäperhepäiväkotipaikan kustannukset 17 228 euroa lasta kohden vuodessa. Lisäksi perheissä, joissa kotihoidontukea hyödynnetään hoidetaan usein myös perheen muita lapsia 780–1 224 eurolla lasta kohden vuodessa riippuen lapsen iästä!

Lapsiperheiden Etujärjestön tasarahamalli olisi oikeudenmukainen ja tutustumisen arvoinen vaihtoehto.

Kannustavalla ja perheiden omia valintoja oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti mahdollistavalla perhepolitiikalla edistetään syntyvyyttä, myönteistä väestökehitystä ja toisaalta tuetaan vanhempia hoiva- ja kasvatusvastuussa.

Iltapäivähoito tulee olla saatavilla vähintään 1–2-luokkalaisille. Lapset viettävät aivan liian paljon aikaa yksin. Tämä lisää yksinäisyyden ja turvattomuuden tunnetta.

Pienemmätkin lähikoulut on säilytettävä. Lapset eivät voi viettää kohtuuttomia aikoja koulutaksien kyydissä.

Haluamme mahdollistaa espoolaisille lapsille ja nuorille kasvurauhan rakkaudellisessa, harmonisessa ja totuudellisessa ympäristössä. Tällä tavalla tarjoamme heille tulevaisuuden ja toivon!

Marianne Helmes

kristillisdemokraattien kuntavaaliehdokas

Pohjois-Espoo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut