Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: | Tunteet kuumenevat

Kuntavaalien ennakkoäänestys on edennyt puoliväliin. Tunteet kuumenevat eri puolilla, mikä heijastuu yleiseen ilmapiiriin, joka on selkeästi jännittynyt.

Demokratian ja sananvapauden nimissä saatetaan laukoa asiattomuuksia, eikä julkinen keskustelu näytä välttämättä aina parhaimpia puoliaan. Verkossa on helpompi iskeä vyön alle, kun toista ei tarvitse kohdata kasvotusten ja nähdä viestinsä seurauksia. Pitkittynyt vaalikampanjointikin väsyttää.

On ymmärrettävää, että syvä huoli tulevaisuudesta lisää ylilyöntejä. Polarisaatio kiihtyy. Kuntien velkaantumisaste on huipussaan, eikä järkeviä, yhteisesti hyväksyttyjä keinoja sen alentamiseksi tunnu aina löytyvän.

Yhteistyötä on jatkettava vaalien jälkeenkin. Myrkyttyneessä ilmapiirissä asioiden järkevä edistäminen on hankalaa, ellei peräti mahdotonta. Muistetaan, että jokaisella on tai pitäisi olla tavoitteenaan lähiympäristön parhain tulevaisuus.

Jokaisella on oikeus mielipiteisiinsä. Kunnioittakaamme niitä. Sopii toivoa, että keskusteluilmapiiri säilyy sivistyneenä ja ymmärrystä toistenkin näkemyksiin löytyy, vaikkei niitä sisimmissään hyväksyisi.

Kuntavaaliehdokkaat ovat asettaneet itsensä peliin erittäin haastavaan aikaan. Heistä valtuustoon yltävä joukko joutuu tekemään varmasti kipeitä päätöksiä. Asettuessaan ehdolle ehdokkaat ovat tehneet tärkeän päätöksen: olemme valmiit uhraamaan vapaa-aikaamme yhteisten asioiden, yhteisen tulevaisuuden edistämiseksi.

Kuntavaaleissa kesäkuussa valittava valtuusto päättää kaupungin tulevaisuuden näkökulmasta merkittävistä asioista. Älä siis äänestä tyhjää, vaikka luvassa olisi hellettä tai muuten vain ei huvita. Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa.

Heli Koivuniemi

päätoimittaja

heli.koivuniemi@media.fi