Vaaliareena: | Jotain rajaa maahanmuuttoon

Pääministeri Sanna Marinin mukaan (Länsiväylä 26.5.) maahanmuuttajien kotouttaminen on Espoon suuria haasteita. Pääministerin esiin nostama ongelma on todellinen.

Espoon tilinpäätöksen mukaan viime vuoden väestönkasvusta 89 prosenttia koostui vieraskielisestä väestöstä. Tätä menoa maahanmuuttajataustaisen osuus uhkaa nousta viidessätoista vuodessa kolmannekseen kaupungin väestöstä.

Maahanmuuttajien työttömyysaste oli viime vuonna Espoossa 24 prosenttia siinä, missä yleinen työttömyysaste kaupungissa oli 12,2 prosenttia. Maahanmuuttajien palkkataso on myös usein matala ja maksetut verot jäävät näin ollen työssä käyvilläkin vähäisiksi – maahanmuuttoon perustuva väestönkasvu tarkoittaakin verotuloja nopeammin kasvavaa palveluiden kysyntää.

Nopea maahanmuuttoon perustuva väestönkasvu on myös uhka turvallisuudelle. Ruotsi on varoittava esimerkki maasta, jossa maahanmuutto on muuttanut monet lähiöt jengiväkivallan ja rikollisuuden pesiksi.

Pääministeri Marin puhuu kotouttamisesta, mutta maahanmuuton ongelmien torjumiseen tarvitaan myös tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Malliksi Suomelle käyvät Tanska, joka on linjannut lopettavansa kokonaan humanitaarisen maahanmuuton ja Uusi-Seelanti, joka on päättänyt tiukentaa jyrkästi ulkomaisen halpatyövoiman maahanmuuttoa.

Kuntavaalien aikaan on hyvä muistaa, että myös kaupunki voi tehdä paljon maahanmuuton ja kotouttamisen järkeistämisessä.

Espoon tuleekin olla ottamatta kiintiöpakolaisia. Maahanmuuttajien oman kulttuurin ja kielen tukeminen verovaroin tulee lopettaa. Maahanmuuttajia ei tule suosia työnhaussa suomalaisten kustannuksella ja kaupungin tulisi enneminkin edistää heikosti integroituneiden maahanmuuttajien paluumuuttoa.

Pitäisi lisäksi olla itsestään selvää, että kaupungin ei tule tarjota laittomasti maassa oleville veronmaksajien kustantamia palveluita.

Maahanmuuttoon tarvitaan siis jotain rajaa, niin valtakunnan tasolla, kuin Espoossa.

Simo Grönroos

kaupunginvaltuutettu

Perussuomalaiset

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut