Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena: | Opetuksesta ei saa säästää ja iltapäiväkerhotoiminta on turvattava

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti 3.3. esittää lisätalousarviota kokoomusryhmän aloitteesta. Lautakunta totesi, että vallitsevassa maailmanlaajuisessa koronapandemiatilanteessa, jossa opetustoimen on kurottava umpeen mittavaa oppimisen vajetta, ei ole mahdollista kohdistaa säästötoimia opetukseen. Vuosi lapsen ja nuoren elämässä on pitkä. Korona ei ole vain terveydellinen ongelma, vaan se on myös sosiaalinen ja taloudellinen ongelma! Tämän ongelman korjaamiseen menee kauan, eikä sitä korjata säästämällä opetuksesta.

Ylimääräisiä kustannuksia aiheuttavat myös psyykkisen pahoinvoinnin hoito, toisen asteen maksuttomuus ja tilakustannusten nousu. Lisäpaineita aiheuttaa mahdollinen päätös sote- ja maakuntauudistuksesta, joka tulee viemään kunnan rahoituspohjan lisäksi kuraattorit ja psykologit kauaksi koulun arjesta.

Olemme esittäneet lisätalousarviota opetustoimeen: suomenkieliseen perusopetukseen 2,9 miljoonaa euroa sekä lukiokoulutukseen 700 000 euroa. Lisäksi tulee varmistaa tokaluokkalaisten iltapäivätoiminnan jatkuminen. Pienet koululaiset tarvitsevat turvallisen iltapäivän.

Espoon kokoomuksen lautakuntaryhmä edellyttää lisärahoitusta opetukseen ja tokaluokkalaisten iltapäiväkerhotoiminnan jatkumiseen.

Marika Niemi

Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtaja

Tuomas Aho

Erika Granfelt

Jarmo Nieminen

Arto Turunen

Joel Vanhanen

Elina Wanne