Vaaliareena: | Laadukas varhaiskasvatus on jokaisen lapsen oikeus

Laadukas varhaiskasvatus on jokaisen lapsen oikeus. Laadukas varhaiskasvatus luo hyvinvointia ja lisää Espoon vetovoimaa. Se luo pohjan koulupolulle ja on tärkeä osa toimivaa ja sujuvaa arkea. Varhaiskasvatusta suunniteltaessa, järjestettäessä tai tuotettaessa ja siitä päätettäessä on ensisijaisesti huomioitava lapsen etu. Miten laadukasvarhaiskasvatus Espoossa turvataan?

Ensinäkin on huolehdittava siitä, että meillä on sopivan kokoiset ryhmät. Varhaiskasvatuksessa lapsiryhmien on oltava riittävän pieniä, jotta lapsen huomioiminen yksilöllisesti on mahdollista. Jokainen lapsi ansaitsee tulla kuulluksi ja nähdyksi.

Toiseksi Espoossa on huolehdittava siitä, että suhdelukuja noudatetaan. Varhaiskasvatuslaissa säädetään suhdeluvut siitä, kuinka monta lasta päiväkodissa saa olla enintään työntekijää kohden. Espoossa on huolehdittava siitä, että lakia noudatetaan eikä suhdelukuja ylitetä muutoin kuin laissa tarkoitetuissa tilanteissa. Suhdelukujen noudattaminen koko päivän tasolla on todella tärkeä asia niin lasten turvallisuuden, henkilökunnan jaksamisen kuin laadukkaan varhaiskasvatuksen toteutumisenkin kannalta. Suhdelukujen ylitykseen tulee puuttua tiukasti.

Ei saa myöskään unohtaa, että laadukkaan varhaiskasvatuksen kulmakivi on ammattitaitoiset ja hyvinvoivat työntekijät. Työn tekemisen olosuhteisiin on kiinnitettävä huomiota. Resurssit pitää olla sellaiset, että työ on mahdollista tehdä parhaalla mahdollisella tavalla.

Ira Hietanen-Tanskanen

lakimies

kokoomus

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut