Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena: | Rantaraitti kuntoon

Espoon Rantaraitti on noin 40 kilometriä pitkä kevyen liikenteen reitti merenrannan varrella Etelä-Espoossa. Raitilla on paljon merkitystä alueen tuhansille asukkaille ja yrityksille. Nyt korona-aikana lähiluonto ollut tärkeä henkireikä espoolaisille ja Rantaraitille on helppo päästä joka puolelta Espoota tai lähikunnista.

Tätä taustaa vasteen Rantaraitti on jätetty huonoon kuntoon. Talvikunnossapitoa ja valaistusta ei ole osalla raitista: esimerkiksi Matinkylän Koukkuniemessä. Vapaasti käytettäviä WC-palveluita raitilla ei ole talvikaudella käytännössä ollenkaan ja kesäaikaan hyvin vähän. Penkkejä ja roskiksia Rantaraitilla on vähän ja niitä ei monin paikoin kunnolla hoideta.

Matinkylässä ja Haukilahdessa on ilahduttavasti useita yrityksiä tarjoamassa palveluitaan Rantaraitin käyttäjille. Muuten tilanne on huono: huhtikuisena lauantai-päivänä pitkällä kävelymatkalla Finnoosta Kivenlahteen tarjolla ei ollut mitään kahvila- tai ravintolapalveluita. Myös matkalla Haukilahdesta itään palveluita on tarjolla yhtä huonosti. Muitakaan palveluita Rantaraitilta ei löydy – miksi Espoo ei onnistu saamaan toimijoita alueelle?

Otetaan mallia Helsingistä: siellä palvelut on järjestetty kunnolla. Esimerkiksi lyhyellä matkalla Seurasaaresta Ruoholahteen on useita julkisia vessoja ja kahviloita. Parhaimmillaan ulkoilmakahvilassa pääsee jopa grillaamaan makkaraa. Suuri osa palveluista on yksityisiä ja siten tuottavat verorahoja ja työtä kaupungille. Niille löytyisi varmasti kysyntää myös kasvavan Etelä-Espoon kauniissa luonnossa.

Espoon tulee kehittää Rantaraittia ja sen palveluita suunnitellen yhdessä asukkaiden ja yritysten kanssa.

Esko Virri

Pokerinpelaaja, VTK

Perussuomalaiset (sit.)

Matinkylä, Espoo