Vaaliareena: Rahaa kuntapalveluihin, ei hyökkäysaseisiin

Kuntavaaleissa keskeinen arvokeskustelun aihe on, millä Espoo rahoittaa kuntapalveluja, laajentaa ja parantaa niitä. Pelkällä kuntaverotuksella ei asiaa ratkaista, kun juuri kukaan ei ole halua korottaa kuntaveroja. Ottamalla pääomatulot kuntaverotuksen piiriin tuloja saataisiin toki lisää, mutta se ei riitä. Merkittävää tulonlisäystä ei saada aikaan viivästysmaksuilla, pysäköintisakoilla, kiinteistöveroilla tai muilla vastaavilla maksuillakaan. Samaan aikaan nykyiset eduskuntapuolueet ovat leikkaamassa kunnan tuloista ison siivun sote-uudistuksen varjolla ja siirtämällä ne rahat hallituspuolueitten toimesta muualle Suomeen.

Espoon palveluja ei saada pelastettua ja parannettua, ellei valtio jaa valtiontukea olennaisesti enemmän Espoollekin. Siitä päättää maan hallitus ja eduskuntapuolueet eli lähes samat puolueet, jotka käyvät kuntavaaleja Espoossa. Ei saa olla niin, että valtiotasolla puolueilla on erilainen arvojärjestys kuin kuntatasolla.

Jos valtion menoista leijonanosa seuraavat kymmenen vuotta sijoitetaan miljardien hävittäjähankintaan ja lisäksi rahoitetaan miljardeilla EU:n muuttamista liittovaltioksi, ei ole ihme, että hallituspuolueet levittelevät käsiään ja itkevät, kuinka valtio ei voi tukea isoja asutuskeskuksia kuten Espoota kuntapalvelujen toteuttamisessa.

On väärin käyttää tulevina vuosina vähintään 30 miljardia euroa sota-aseisiin, kun tuolla summalla voitaisiin turvata riittävät peruspalvelut ja toimeentulo meille kaikille sekä torjua ilmastonmuutosta ja uusia virustauteja. Hävittäjämiljardit on käytettävä kuntapalveluiden rahoittamiseen, kuten erityisesti terveydenhoitoon ja pandemioitten torjuntaan sekä vanhusten huoltoon.

Kuntavaaleissa on perusteltua protestoida asehankintapolitiikkaa ja sotaan valmistautumista vastaan ja valita sellainen puolue, joka ei hyväksy verovarojen tuhlaamista hyökkäysaseisiin eli Suomen kommunistinen puolue (SKP).

Arjo Suonperä

varatuomari

SKP

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut