Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Puhutaan hyvää työstä ja yrittäjyydestä

Päätoimittaja Heli Koivuniemi peräänkuulutti Espoosta yrittäjyyden pääkaupunkia pääkirjoituksessaan (LV 5.5.2021) ja meillä on päätoimittajalle hyviä uutisia: töitä sen eteen on paiskottu jo vuodesta 2014!

Espoossa sijaitsevassa TATin Yrityskylässä vierailee vuosittain 6200 kuudesluokkalaista ja 3480 yhdeksäsluokkalaista lasta ja nuorta, joille tutuksi tulee hyvin konkreettisesti talous-, työelämä- ja yrittäjyystaidot, niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin. Yrityskylän oppimiskokonaisuuteen pääsevät osallistumaan vuosittain kaikki espoolaiset kuudes- ja yhdeksäsluokkalaiset.

Yrityskylän oppimisympäristössä pyrimme saamaan jokaisen lapsen ja nuoren innostumaan työelämästä, oppimaan hallitsemaan omaa talouttaan ja herätämme vahvan halun toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä. Oppilailta saadun palautteen perusteella olemmekin tässä jo onnistuneet erinomaisesti vuosikausia.

Yrityskylän oppimisympäristön lisäksi vahvistamme valtakunnallisesti, myös Espoossa, yrittäjyystaitoja esimerkiksi toisen asteen Bisneskursseilla sekä Kesäyrittäjyys-ohjelmalla, jossa nuorilla on mahdollisuus opetella yrittäjyyttä heidän omalla ideallaan, omilla vahvuuksillaan ja meidän asiantuntijoiden ja mentoreiden opastuksella. Viimevuotisista kesäyrittäjistä jopa 78 prosenttia jatkoi yritystoimintaansa kesän jälkeen!

Tänä kesänä Espoossa Kesäyrittäjä-ohjelmaan valittiin ensisijaisesti nuoria, joilla on vasta vähän tai ei lainkaan työkokemusta. Monet Espoon lukiot ovat käyttäneet Bisneskursseja omassa opetuksessaan niin suomeksi kuin ruotsiksi jo vuodesta 2016. Ajassa, jossa työllistyminen on epävarmaa, tarjoaa yrittäjyys erinomaisen vaihtoehdon nuorille työllistyä ja aloittaa työelämänsä rakentaminen.

Me haluamme olla rakentamassa elinvoimaista ja hyvän elämän Espoota, koko kaupungin kanssa. Siksi haluamme osoittaa nuorille, oman toimintamme kautta, että kotikaupungista löytyy mahtavia mahdollisuuksia toteuttaa myös omia vahvuuksia, haaveita ja toiveita. On tärkeää, että me aikuiset puhumme hyvää työstä, puhumme hyvää yrittäjyydestä, jotta nuoret kokevat työelämän mieluisaksi ja tavoiteltavaksi asiaksi.

Meidän tulee tarjota nuorille mahdollisuuksia tutustua omiin vahvuuksiinsa ja tukea niitä positiivisten työelämäkokeilujen kautta. Terveellinen ja valistunut suhde rahaan ja kuluttamiseen tukee oman elämän hallintaa ja kannustaa nuorta pystyvyyteen: sisäiseen uskallukseen yrittää, luottaa itseensä ja asettua rakentamaan ympäröivää yhteiskuntaa muiden kanssa, niin itselle kuin meille muillekin.

Kaisa Koistinen Johtaja, Yrityskylä Talous ja nuoret TAT ry