Lukijalta: | Kuolemansairas puolisoni sai erinomaista hoitoa Espoossa

Lehdissä näkyy useimmiten kirjoitettavan huonosta palvelusta ja huonoista kokemuksista sairaanhoidossa. Olen ainakin omien kokemuksieni kautta eri mieltä.

Saimme perheenä ensiluokkaista ja kokonaisvaltaista hoivaa vaikean sairauden riuduttaessa puolisoani yli puoli vuotta. Ensin hän pääsi akuutin hoitojakson jälkeen kotihoidon asiakkaaksi.

Hoitajat kävivät aluksi kolme kertaa päivässä vaihtamassa siteitä ja rasvaamassa kuivaa ihoa ja hoitamassa lääkkeiden jakelun. Voinnin parantuessa käyntikertoja vähennettiin asteittain kertaan viikko, lääkkeiden jakeluun dosettiin ja yleiskunnon tarkistamiseen.

Espoon sairaala palveluineen saatiin hoitoketjuun mukaan alkuvuodesta. Sinne voitiin soittaa tarvittaessa milloin vain ja saatiin muutaman kerran hoitaja käymään lyhyellä varoitusajalla tarvitsematta lähteä jonottamaan päivystykseen.

Voinnin lopulta romahdettua saatiin kuljetus Villa Glimsiin palliatiiviselle osastolle. Siellä huomattiin nopeasti, että paluuta kotiin ei enää ole. Vuorokauden jälkeen hoitajat tekivät päätöksen siirtymisestä vain kipulääkitykseen ja ilmoittivat siitä omaisille. Puolisolle pedattiin sänky yöksi ja näin annettiin mahdollisuus viettää viimeiset hetket rakkaansa vieressä pitäen kädestä kiinni viimeisten henkäysten aikana.

Loppu oli rauhallinen ja henkilökunta erittäin huomaavainen omaisia kohtaan. Poisnukkuneen viereen pöydälle tuotiin liinan päälle kynttilä ja lasinen enkeli luvan kysymisen jälkeen.

Kiitollinen omainen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut