Vaaliareena: | Yo-kirjoitusten todelliset sankarit

Ensimmäiseksi onnittelut kaikille uusille ylioppilaille.

Olen seurannut läheltä muutaman nuoren taivalta yo-kirjoituksiin. Taustalla on ollut masennusoireita, paniikkihäiriöitä, ahdistusta jne.

Nuorisolääkäri Milla Halonen nosti hyvin esille ”toisenlaiset menestyjät”, ei pelkästään perinteisesti laudatur-suoran kirjoittaneet.

”Monilla on useita vuosia psyykkisen kuorman kantamista, sosiaalisia vaikeuksia, ja turvallisten ihmissuhteiden puuttumista. Näistä olosuhteista he valmistautuivat kokeisiin”, kirjoitti nuorisolääkäri Milla Halonen taannoin.

Itse haluan nostaa nämä nuoret todellisiksi voittajiksi, jotka kaikkien vaikeuksien jälkeen taistelevat onnistuneesti yo-kirjoitukset läpi. Vaikka ei olisikaan laudatur-suoraa saaliina, vaan vähän heikommat arvosanat.

Minusta nämä nuoret ansaitsevat ruusun meiltä kaikilta ja lämpimät onnittelut. On ollut liikuttavaa seurata läheltä, miten nämä tuntemani nuoret ovat vaikeuksien kautta menneet askel askeleelta kohti tavoitetta saada yo-kirjoitukset onnistuneesti läpi.

Tulevina vuosina on meillä Espoossa panostettava nuoriin jo varhaisessa vaiheessa. Koulukuraattoreita ja terveydenhoitajia on saatava lisää merkittävästi.

Kun nuoren mieli järkkyy ja apua ei ole tarpeeksi saatavissa, niin monelta voi jäädä haaveeksi selviytyä myöhemmin yo-kirjoituksista.

Hannu Hätönen

toiminnanjohtaja

kuntavaaliehdokas (KD)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut