Vaaliareena: Espooseen tontteja pienille omakotitaloille

Espoolaisella omakotitaloasujalla kannattaa olla suuri perhe tai paljon varallisuutta. Omakotitalot kun ovat lähtökohtaisesti suuria - ja kalliita. Alle sadan neliön omakotitaloja ei juurikaan ole tarjolla. Moni kuitenkin asuisi kerrostalokaksion sijaan mieluummin omakotitalokaksiossa.

Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavassa etsitään paikkoja uusille omakotitaloalueille. Kaavoituksen myötä tulisi kaavoittaa myös nykyistä pienempiä tontteja pienille omakotitaloille. Niihin omakotitalo-asumisesta haaveilevat voisivat rakentaa kohtuullisin kustannuksin omaan elämäntilanteeseensa sopivia, pieniä omakotitaloja.

Samassa yhteydessä voisi miettiä, voisiko niillä nykyisillä siirtolapuutarha-alueilla, jotka jo ovat kunnallistekniikan piirissä, sallia asuminen virallisesti. Osalle siirtolapuutarhamökki on jo nyt keino asua pienessä omakotitalossa. Sitä ei vain virallisesti sallita.

Tony Hagerlund Espoon kaupunginhallituksen konsernijaoston varajäsen, kuntavaaliehdokas (vihr.)

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut