Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliareena: | Espooseen tontteja pienille omakotitaloille

Espoolaisella omakotitaloasujalla kannattaa olla suuri perhe tai paljon varallisuutta. Omakotitalot kun ovat lähtökohtaisesti suuria - ja kalliita. Alle sadan neliön omakotitaloja ei juurikaan ole tarjolla. Moni kuitenkin asuisi kerrostalokaksion sijaan mieluummin omakotitalokaksiossa.

Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavassa etsitään paikkoja uusille omakotitaloalueille. Kaavoituksen myötä tulisi kaavoittaa myös nykyistä pienempiä tontteja pienille omakotitaloille. Niihin omakotitalo-asumisesta haaveilevat voisivat rakentaa kohtuullisin kustannuksin omaan elämäntilanteeseensa sopivia, pieniä omakotitaloja.

Samassa yhteydessä voisi miettiä, voisiko niillä nykyisillä siirtolapuutarha-alueilla, jotka jo ovat kunnallistekniikan piirissä, sallia asuminen virallisesti. Osalle siirtolapuutarhamökki on jo nyt keino asua pienessä omakotitalossa. Sitä ei vain virallisesti sallita.

Tony Hagerlund Espoon kaupunginhallituksen konsernijaoston varajäsen, kuntavaaliehdokas (vihr.)