Vaaliareena: Lisää ravintoloita ja terasseja Espooseen

Säätilojen lämmetessä ihmiset haluavat viettää aikaa ulkona ja ravintoloiden terassit täyttyvät auringosta nautiskelijoista. Erityisen suosittuja terassit ovat olleet koronapandemian aikana. Helsinki ja Vantaa ovat tarttuneet asiaan perustamalla jättiterassit. Senaatintorin jättiterassi laadukkaine ravintolapalveluineen oli viime kesänä suuri menestys.

Espoossa on kaupungin kokoon nähden vähän terassiravintoloita. Iso useamman ravintolayrittäjän yhteinen terassialue sopisi tännekin ja tarjoaisi ihmisille mahdollisuuden hyödyntää useiden yrittäjien palveluita samaan aikaan ja tutustua samalla uusiin ravintoloihin.

Kaupungin aloittama uusien ravintolayrittäjien haku Rantaraitille on hyvä asia, jonka myötä saamme varmasti uusia hyviä kesäterasseja Espooseen. Terasseja tarvitaan kuitenkin lisää myös kaupunkikeskuksiin.

Parannettavaa riittää myös ympärivuotisessa ravintolatarjonnassa. Näkisin mielelläni Espoossa enemmän monipuolista ravintolatarjontaa aina ruokarekoista huippuravintoloihin. Kaupungin pitää edistää ravintolayrittäjyyttä muun muassa varmistamalla, että riittävästi ravintolatoimintaan sopivia tiloja on tarjolla ympäri kaupunkia. Ravintolatoiminnan edellyttämien lupaprosessien on toimittava saumattomasti eikä byrokratia saa estää yhtään hyvää yritysideaa. Tavoitteena pitää olla, että Espoosta ei tarvitse lähteä Helsinkiin käymään kivassa ravintolassa.

Vaikka parannettavaa edelleen löytyy, Espoon ravintolakulttuuri on kehittynyt viime vuosina ilahduttavasti. On hienoa, että paikallisia yrittäjävetoisia ravintoloita pienpanimoista tasokkaisiin ruokapaikkoihin on syntynyt yhä enemmän myös kauppakeskusten ulkopuolelle.

Koronasta toipuva Espoo tarvitsee lisää hauskuutta ja paikkoja toistemme kohtaamiseen. Ravintolakulttuurin edistäminen on tähän loistava keino!

Emma-Stina Vehmanen Kauppatieteiden ja valtiotieteiden maisteri, kuntavaaliehdokas (kok.) Tapiola

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut