Vaaliareena: Espoonväylä turmelisi Espoon Keskuspuiston

Espoon Keskuspuiston tulevaisuus on vaakalaudalla. Kaavoitus uhkaa nakertaa metsää joka reunalta. Lisäksi Keskuspuiston keskelle suunnitellaan uutta nelikaistaista valtatietä, Espoonväylää.

Länsiväylän luontoaiheisessa vaalipaneelissa PS:n Kari Paunonen kommentoi, ettei vastusta Espoonväylää, koska sen tietyöt on jo aloitettu. Nimenomaan Keskuspuistoa tuhoavan Espoonväylän osuuden rakentamisesta ei vielä ole päätöstä. Siitä ei ole edes voimassa olevaa kaavaa, koska asemakaavat Bosmalm ja Söderskoginaukea ovat vielä valmistelussa. Vain Espoonväylän eteläosa on nyt rakenteilla.

Keskuspuiston reunalla Latokaskessa asuvana suunnitelmat huolestuttavat minua. Espoon Keskuspuisto on meille keski- ja eteläespoolaisille tärkeä virkistysalue, johon pääsee suoraan kotiovelta. Tämän lähiliikuntapaikan turmeleminen olisi todella lyhytnäköistä politiikkaa.

Vastustan kalliin ja luontoa tuhoavan Espoonväylän rakentamista, mutta vieläkin tärkeämpää on torpata väylän reunoille suunnitellut uudet asuinalueet, jotka tunkeutuisivat syvälle Keskuspuiston metsiin.

Valtuustossa aion taistella Espoon Keskuspuiston puolesta, jotta myös tulevat sukupolvet saisivat ulkoilla omassa lähimetsässämme. Keskuspuisto on Espoon sydän.

Sara Saramäki

varavaltuutettu, kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen,

kuntavaaliehdokas (kesk.)

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut