Vaaliareena: Ei enää jännitysnäytelmää iltapäiväkerhoista

Huh, olipa jännitysnäytelmä tänä talvena Espoossa kun me iltapäiväkerhoa järjestävät organisaatiot jouduimme jännittämään, onko espoolaisilla kakkosluokkalaisilla enää oikeutta päästä ensi syksynä iltapäiväkerhoon.

Tämän jännitysnäytelmän näkemisen olisin mielelläni jättänyt väliin, sillä onhan se hieman eriskummallista, että Espoon tyyppisessä kaupungissa mietitään onko kaupungilla varaa tarjota 8-vuotiaille lapsille iltapäiväkerhotoimintaa enää jatkossa.

Mielestäni tässä asiassa ei olisi pitänyt olla muuta vaihtoehtoa alunperinkään kuin todeta, että on suorastaan meidän velvollisuus järjestää ohjattua ja turvallista iltapäiväkerhotoimintaa näin pienille lapsille koulupäivän jälkeen.

Monen espoolaisperheen talous on kahden työssäkäyvän aikuisen varassa ja jos aikuisia perheessä on tätä vähemmän, nousee iltapäiväkerhotoiminnan tärkeys ehkä vieläkin suuremmaksi.

Onneksi jännitysnäytelmä päättyi hyvin tälläkin kertaa ja Espoo päätti yhä edelleen olla säästämättä lapsissa. Iltapäiväkerhotoimintaa tuetaan jatkossakin myös kaupungin taholta taloudellisesti. Toivottavasti nyt tehty päätös viitoittaa tien kauas tulevaisuuteen.

Nina Siivola

Rödskogin koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja

Kuntavaaliehdokas RKP

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut