Lukijalta: | Tuomarilan asemalle tarvitaan suojatie

Espoossa, Tuomarilan aseman kautta kulkee paljon matkustajia.

Suuri osa matkustajista radan eteläpuolelta tulee kerrostalojen suunnalta Tuomarinporttia pitkin ja kätevin yhteys asemalaituriin olisi aseman kohdalla oleva suojatie. Sitä ei kuitenkaan ole, vaikka yleensä asemien kohdalla on.

Tällä hetkellä on kaksi vaihtoehtoa päästä asemalaiturille, joko alikulkusillan kautta ylös jyrkkiä portaita tai sitten joudut kiertämään noin sadan metrin lenkin kauempana itään päin olevaan risteykseen jossa on suojatie.

Vähemmän sieltä päin tullaan asemalle, mutta sopii paremmin autoliikenteen kannalta.

Kaikkein luontevin ja järkevin vaihtoehto olisi suojatie Tuomarilan aseman kohdalla. No, kansalaiset äänestävät jaloillaan ja totta kai oikaistaan kadun yli suoraan asemalaiturille ja se on vaarallista.

Tuomarilantie on nimittäin houkutteleva vauhtisuora alueen läpi ajaville autoilijoille mennen tullen Turunväylälle.

Suunnittelijat ja asiasta aikanaan päättäneet, kertokaa miten kätevästi tai turvallisesti pääset jyrkkiä portaita esimerkiksi kipeine koipinesi, rollaattorilla tai lastenvaunujen kanssa tai sitten lähdet kiertämään sadan metrin ylimääräistä lenkkiä kaukana olevaan risteykseen jossa on suojatie.

Kadun keskelle on myös rakennettu saareke puineen tiedoksi, että tästä ei yli mennä.

Olen omin silmin nähnyt miten eräs iäkäs ihminen lähti ylittämään katua kantamuksineen ja kompastui lopuksi hänelle liian korkeaan kadunreunaan ja loukkaantui.

Asia on vähän sama kuin, jos Espoon aseman kohdalta poistettaisiin suojatie kadulta. Voisihan sieltä ylikulkusiltaa pitkin ylittää katu.

Kätevin ja junamatkustajien parasta ajatellen olisi aseman kohdalle saatava suojatie ja lisäksi valot, suojatiehän ei ole nykyään mikään turvallisuustae.

Miksi tällainen ratkaisu on tehty Tuomarilan aseman kohdalla?

Syy on aika selvä. Eihän voi vaatia, että autoilijoiden pitäisi hidastaa tai pysähtyä jalankulkijoita varten. Autoilijoita tässä on ajateltu.

Ei sitä, että juna on hyvin monille aukottomasti paras julkinen kulkuväline.

Junan kuljettama

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut