Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Espoon uimahallien korjauksissa kohtuuton viive

Olen kiinnittänyt huomioni uimahallien pesuhuoneiden vikaantuneisiin suihkuihin ja pisuaareihin. Esimerkiksi Espoonlahden uimahallin miesten puolen vasemman puoleinen pisuaari on usein huputettu ei käytössä -lapuin.

Leppävaaran maauimala on sinällään mielestäni koko Espoon historian onnistunein investointi muutamista kiusallisista puutteista (pukukopit, suihkutilan lattiakaivot haisevat) huolimatta. Käydessäni siellä olin todella hämmästynyt, kun miesten pesuhuoneessa törmäsin ei käytössä -kyltteihin sekä suihkuissa että pisuaareissa. Asiakkaita ei ollut onneksi sillä hetkellä ruuhkaksi asti, mutta sain jonottaa päästäkseni toimivaan suihkuun. Teemasta kehkeytyi vilkas keskustelu muiden jonottajien kanssa. Ja nekin suihkut, jotka olivat käytössä, toimivat vähän miten sattui.

Mielipahastani johtuen koetin kysyä ja viestiä asiasta Leppävaaran uimahallin lipunmyyntiin. Nuoret toimijat olivat ystävällisiä, mutta täysin kyvyttömiä, jopa haluttomia tekemään asialle mitään.

Ihmetykseni onkin, mistä uimahallien suihkujen ja pisuaarien toimivuusongelmat johtuvat, etenkin kun pandemian aikana huoltotoimille ja korjauksille on ollut riittävästi aikaa. Esimerkiksi Espoonlahden uimahallia remontoitiin talviaikana ja Leppävaaran maauimala on ollut talvikauden suljettuna. Kuka valvoo ja on vastuussa näiden toimivuudesta?

Se havainto minulla on, että korjaukset kyllä tehdään, mutta pienissäkin asioissa kohtuuttomalla viiveellä.

Tällainen käytäntö jatkuessaan rapauttaa kuntalaisten uskon kaupungin toimintakykyyn konkreettisissa asioissa, jolloin jäljelle jää vain kuntalaisten tyynnyttely ja selittely. Tällaiseen slarvailua en ole havainnut esimerkiksi Mäkelänrinteen uimahallilla – mistähän syystä?

Jouko Nurmilaukas

uimahallien vakioasiakas