Lukijalta: | Ymmärtääkö HSL pakko-sanan merkitystä?

Käytän julkisia kulkuvälineitä harvoin mutta olen nyt tehnyt erikoisen havainnon. Junassa vain noin puolella matkustajista on maski – bussissa matkustettaessa ei välttämättä kenelläkään. Kuljettajat, konduktöörit ja muu henkilökunta eivät puutu asiaan mitenkään.

Onko HSL:lle sanan pakko merkitys jotenkin erilainen – enemmänkin ohjeistava ja hieman pakollinen yhteiskuntavastuun näyttäminen julkisesti? Että näyttäisi ainakin näennäisesti, että on tehty jotain, kun opastetaan matkustajia käyttäen sanaa pakko, vaikka todellisuudessa edes paikalla olevaa henkilökuntaa ei kiinnosta, onko maskia vai ei.

Vieritän tässä myös samalla matkustajille vastuun kyseisestä toiminnasta. Oletan, että nämä maskeitta matkustavat henkilöt eivät myöskään valita, kun ravintolat menevät kiinni tai tapahtumia ei sittenkään järjestetä. Oletukseni on mitä suurimmalla todennäköisyydellä kuitenkin väärä.

Espoon moraalikynä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut