Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Espoon jalkakäytävät kauhunpaikkoja

Pyöräilyn suosiminen on mennyt överiksi. Taidanpa alkaa kävellä autotiellä, koska siellä on selvät säännöt.

Jalkakäytävät on nyt tehty käyttökelvottomiksi kävelijöille, lapsille ja koirille. Yksikin ajattelematon sivuaskel, niin äänetön pyörä tai potkulauta vilahtaa hipaisten ohi. Isolla kirkolla meno oli lauantain myöhäisiltana aivan tolkutonta.

Espoossa Silkkiniityllä voisi penkit siirtää vähän kauemmas hiekkakäytävistä, ettei heti seisomaan noustua tule jonkun trikå-nissen yliajamaksi.

Täytyy ihmetellä, että joidenkin annetaan ihan vapaasti tällä tavalla terrorisoida muita. Vahingon sattuessa uhri, uhrin vakuutus tai yhteiskunta maksaa viulut, koska toisen huomioimista, kilikellon soittoa, sääntöjä tai liikennevakuutusta ei kaksipyöräisiltä vaadita.

Suojatiesäännöt ovat myös todella sekavat; pyöräilijät luulevat saavansa ajaa aina yli ensimmäisenä auton edestä.

Uudemmilla kaduilla Espoossa onneksi kävely- ja pyöräilyväylät on selvästi erotettu toisistaan ja bussipysäkeillä pyöräily ohjattu kulkemaan pysäkin takaa. Ajotien reuna olisi parempi paikka lähes auton nopeutta kaahaaville, joiden pyörissä on vain on ja off-asento.

Autoiluun siirtynyt sauvakävelijä