Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Myös työkyvyttömyyseläkeläiset tarvitsisivat räätälöityjä liikuntakursseja

Espoon liikuntatoimi ja Espoon työväenopisto tarjoavat runsaasti eri liikuntakursseja eläkeikäisille. Erityisesti senioreille tarkoitetut kurssit ovat kurssimaksultaan edullisempia ja tasoltaan iäkkäämmille räätälöityjä. 68-vuotiaat pääsevät uimahalleihin maksutta. Myös työikäisten kurssitoiminta on kattavaa.

Seniorikansalaisten liikunta- ja toimintakyvyn tukeminen on hieno asia ja säästää myös terveyskuluissa. Kaupunki on kuitenkin unohtanut ne työkyvyttömyyseläkeläiset, jotka iältään voivat olla parikymppisestä kuudenkymmenen ikään.

Suuria säästöjä terveydenhuollon kuluissa sekä työkyvyttömyyseläkeläisten elämänlaadun kohentumista saataisiin aikaan rakentamalla myös tälle ryhmälle sopivia, edullisempia liikuntapalveluita.

Nuorena eläkkeelle jääneen tulot jäävät usein pieniksi, eikä kursseille useinkaan ole taloudellisesti mahdollista osallistua. Hyväkuntoisille työikäisille suunnatut kurssit ovat usein liian vaativia, kun toimintakyky fyysisten ja/tai psyykkisten syiden takia on heikentynyt ja kynnys osallistua on korkea.

Erilaisia kursseja on kiitettävästi tarjolla senioreille, työkykyisille aikuisille sekä lapsille ja vanhemmille yhdessä. Olisiko nyt työkyvyttömyyseläkeläisten vuoro?

Pia Litmo

VTM, sosiaalipsykologi, työnohjaaja

työkyvyttömyyseläkkeellä