Lukijalta: | Vieraskielisen väestön kasvun ongelmat lisääntymässä

Päätoimittaja Heli Koivuniemi kirjoitti (LS 14.7.), että Espoossa olisi paikka PS:n puheenjohtajuutta tavoittelevan Riikka Purran kaltaiselle ravistelijalle. Espoon vieraskielisen väestön kasvu on tosiaan vakava uhka Espoon taloudelle, turvallisuudelle ja luontoarvoille. Kuten Koivuniemi mainitsee, onnistuminen riippuu kotoutumisesta. Ulkomaalaistaustaisten työttömyysaste on noin 2,5-kertainen koko väestöön nähden (v. 2018), ja työsuhteet ovat useammin osa- tai määräaikaisia.

Voimme matkustaa tavallaan aikakoneella tulevaisuuteen ja nähdä kotoutumisen epäonnistumisen Ruotsissa ja muualla Euroopassa, mutta elättelemme silti epärealistisia toiveita. Silloinkin, jos tulos olisi epävarma, on vastuutonta olla noudattamatta varovaisuusperiaatetta, kun riskipelissä häviämisen hintana on hyvinvointivaltiomme ja elämänmuotomme menettäminen peruuttamattomasti. Sote-uudistuksen seurauksena rahoitus ongelmien lievittämiseen heikkenee Espoossa jyrkästi.

Maahanmuuton köyhistä maista ennakoidaan kiihtyvän taas rajojen avautuessa. Viime vuonna ensimmäisiä turvapaikkahakemuksia jätettiin 1 275 ja vuonna 2019 vastaavasti 2 467. Lisäksi Migrissä ja hallinto-oikeuksissa on vireillä tuhansia uusintahakemuksia, joissa turvaa haetaan aina uusilla perusteilla lukuisia kertoja uudestaan. Entisen sisäministeri Kai Mykkäsen mukaan kielteisen päätöksen saaneista turvapaikanhakijoista vain vähemmistö poistuu maastamme. Espoossa on myös karkotettaviksi määrättyjä rikollisia, jotka jäävät kaduillemme, koska näiden kotimaat eivät suostu ottamaan heitä takaisin.

Espoon turvallisuusindeksi on heikentynyt nopeasti, mutta on vielä kansainvälisissä vertailuissa hyvä. Tilanne muuttuu radikaalisti, jos hyvinvointiyhteiskuntamme rapautuu. Kokoomus on tulevassa kehityksessä avainasemassa, koska siihen luotetaan lähes sokeasti. Uskaltaako kokoomus puolustaa pientä Suomea ja Espoota tarpeen vaatiessa vaikka EU:ta uhmaten?

Henna Kajava (ps.)

FM, kaupunginvaltuutettu

Espoo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut