Lukijalta: | Lähiöitä tulisi voida uudistaa vanhaa kunnioittaen ja turvallisesti

Moni soukkalainen on ollut kesällä käärmeissään – ja syystä. Metron rakennus on jo vuosien varrella tuonut mukanaan suorien bussilinjojen menetyksen, jatkuvat työmaat ja haitat ja neuvolapalveluiden siirtämisen muille maille.

Uusi asema on mielestäni varsin komea sen juuri valmistuttua. Työmaa-aitojen purkamisen jälkeen koin monen muun mukana järkytyksen, kun palkittu suihkulähdealue tuhottiin ja jokainen puu ja pensas kaadettiin julkaistujen suunnitelmien vastaisesti. Samoin teiden varrelta on kaadettu useita puita. Varjon ja vihreän viihtyisyyden saaminen alueelle tulee kestämään vuosikymmeniä, vaikka suihkulähde vihdoin saataisiinkin vuosien jälkeen toimintakuntoon. Oliko syynä jonkinlainen rakentamisen halpuuttaminen, ettei edes yhtä puuta voitu suojella?

Ostin alueelta asunnon vuosia sitten onnellisena siitä, että lapsillani tulisi olemaan ruotsinkieliseen kouluun turvallinen koulutie ilman yhtäkään tien ylitystä. Kahta viikkoa ennen tulevan ykköseni koulun alkua, ilman mitään ennakkotietoja, katkaistiin ylikulkusilta. Alikulkuja ei myöskään ole käytössä. Suurin osa molempien kieliryhmien koulureiteistä on purettu ja työmaiden kohteena samanaikaisesti. Eikö urakoita tosiaan voitu aikatauluttaa mitenkään muuten?

Nyt uhkana on kauniin merellisen väljyyden tukkiminen betoniviidakoksi, nykyisten asukkaiden toiveiden vastaisesti. Metrosta ei meille monelle ole hyötyä, ja moni uhkakuva on jo toteutunut. Toivottavasti uudet luottamushenkilöt ottavat huomioon laajasti asukkaiden mielipiteet ja puuttuvat virkamiesten virheisiin.

Anna Perälä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut